• Risne Stars

River Trotters vrouwen verliezen van Break Stars

H'VELD-G'DAM Het eerste vrouwenteam van River Trotters heeft zaterdag thuis in sporthal de Wielewaal met slechts drie punten verschil verloren van de Break Stars. Aan het einde van de wedstrijd verscheen een score van 32-35 op het scorebord.

De vrouwen van de Hoek en Blok formatie waren er op gebrand om net als afgelopen wedstrijd de punten in Hardinxveld te houden. Helaas hebben de Hardinxvelders te kampen met het nodige blessureleed waardoor het team niet op volle sterkte aan de wedstrijd kon beginnen. De openingsscore werd gemaakt aan de zijde van de River Trotters. Dankzij de zoneverdediging van Break Stars konden de Hardinxveldse vrouwen gemakkelijk tot scoren komen. Tijdens het eerste kwart wisten de startende speelsters bij River Trotters elkaar goed te vinden en werden er goede aanvallen opgezet waaruit gescoord kon worden. Het eerste kwart resulteerde dan ook in een voorsprong van 11-9 voor de Hardinxveldse ploeg.

Het tweede kwart werd direct duidelijk dat de tegenstander zijn tactiek had gewijzigd en dat ze niet van plan waren om de punten in Hardinxveld te laten. Er werd aan beide kanten goed en hard verdedigd, waardoor de Hoek en Blok formatie lastig de aanvallen kon uitspelen. In het tweede kwart kwam River Trotters slechts drie keer tot scoren. Ruststand 16-21 in het voordeel van de tegenstander.

Na de rust betraden beide teams met het vizier op scherp het veld. De Hoek en Blok formatie was er dan ook op gebrand om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Aan beide kanten werd hard verdedigd en werden de nodige fouten gemaakt. Door het harde spel kwamen beide teams in het begin lastig tot scoren. Pas aan het einde van het derde kwart wisten beide teams de baskets weer te vinden. In het laatste kwart werd er aan beide kanten nog een extra tandje bijgezet omdat de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld was. Tot aan het eind van de wedstrijd bleef het spannend wie van beide teams de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Uiteindelijk trok de Hoek en Blok formatie aan het kortste eind met slecht drie punten verschil werd de wedstrijd verloren. Eindstand: 32-35.

Op zaterdag 28 november speelt het eerste vrouwenteaam van River Trotters wederom een thuiswedstrijd in sporthal de Wielewaal.