• Schaken

Schaaknieuws Schaakclub 'de Giessen en Linge'

H'VELD-G'DAM In de tiende ronde van de interne competitie waren geen verrassingen, hoewel Eddy Korevaar opnieuw een halve steek liet vallen. In een aantrekkelijke partij tegen Jan de Jong was sprake van wisselende kansen. Een zware partij die uiteindelijk in remise eindigde. Henk Boot en Jaco Vonk maakten beiden geen misstap. Bert van Hees wist in de openingsfase gelijke tred te houden met koploper Henk Boot, maar na de tegengestelde rokades zette hij iets te ambitieus een pionnenstorm op. Henk counterde bekwaam, kwam in het voordeel en wist, ondanks hardnekkig verzet van Bert, de vis op het droge te krijgen. Eenvoudiger verging het Jaco Vonk in zijn partij tegen Wim Deurloo.

Ook Louis Rutgers had het niet moeilijk tegen Rob van Driel, die al snel een ernstige fout maakte waarna Louis het eenvoudig kon uittikken. Hans Karelse moest tegen Mark Couwenbeg wel flink aan de bak, maar wist uiteindelijk de partij over de streep te trekken.

De eerste cyclus van de onderlinge competitie zit erop. Henk Boot gaat riant aan de leiding met nog steeds een 100% score. Op geruime achterstand volgen respectievelijk Jaco Vonk, Eddy Korevaar, André van Wingerden, Louis Rutgers en Henk van der Hoek. Komende week ligt de onderlinge competitie even stil vanwege de eerste ronde van de bekercompetitie. De week erop volgt de tweede cyclus van de onderlinge competitie en zal duidelijk worden of de spanning weer een klein beetje kan terugkeren. Hiertoe is dan wel een overwinning van Jaco Vonk op de ontketende koploper nodig!

Externe competitie

Het tweede team verloor met 6,5 - 1,5 van het derde team van BSG uit Bussum. De remises kwamen van Tony Else, Hans Kooy en Chris Tromp. Het zal geen eenvoudig jaar worden voor het tweede team in de eerste klasse van de Stichts Gooise Schaakbond en een gevecht worden om degradatie te ontwijken. Na twee ronden is het team nog puntloos, maar er zijn nog drie andere teams die in hetzelfde schuitje zitten. Kansen op overleving in deze zware klasse zijn er dan ook volop zodra met name deze vier teams met elkaar de degens gaan kruisen!