• Rick van Geelen Fotografie

Spektakel tijdens Koningscross op De Belt

H'VELD-G'DAM Zaterdag 27 april is de vijfde editie van Koningscross verreden op het prachtige motorcrosscircuit De Belt in Boven-Hardinxveld. 

Met ruim 100 motorcross-deelnemers, waaronder lokale coureurs en rijders die strijden voor het Nederlands, Europees en zelfs het Wereldkampioenschap, 13 bromfietsers en een paar honderd toeschouwers en ondanks de hevige regenval, werd het ook nog prachtig mooi weer tussendoor en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde Koningscross.

Na vele uren aan arbeid door de vrijwilligers om de baan weer in topconditie te krijgen waren de bochten waren weer aangevuld, de springschansen weer aangescherpt, een geheel veranderd rijgedeelte, met als resultaat dat de baan er weer geweldig bij lag zodat de rijders weer helemaal in hun nopjes waren.

Zo rond de klok van 7.00 uur stond de koffie in de kantine al te pruttelen en begon om 8.00 uur de inschrijving van deze wedstrijddag. Veel rijders verkennen dan eerst de baan onder het genot van een vers bakkie koffie door een rondje over het circuit.

Om 10.15 uur begon de training, de rijders krijgen dan circa 15 minuten de tijd om de baan met de motor te verkennen en eventueel hun motor nog af te stellen zodat ze helemaal klaar zijn om de strijd tijdens de wedstrijd aan te gaan. Ook de brommers kregen hier hun eerste kennismaking met de crossbaan. Rond de klok van 12.30 uur viel het starthek voor de eerste maal en gingen de allerkleinste coureurs van start.

In alle klassen werd erg hard gereden, gevochten voor elke centimeter en is tot de finish gestreden voor een podiumplaats. Ook de bromfietsklasse was dit jaar weer een leuk om te zien, aankomende talenten konden met hun omgebouwde 'cross' brommers tegen elkaar strijden op de crossbaan en dit was een groot spektakel en ontzettend leuk om naar te kijken en uiteraard weer voor herhaling vatbaar.

Ook voor het publiek is het een geslaagde dag geweest, tussen de buien door heerlijk in de zon, met een hapje en een drankje kijkend naar de strijd op de baan met veel gezelligheid.

Na afloop van de wedstrijden zijn de kampioenen van deze Koningscross gehuldigd en ontvingen zij een mooie bokaal, een bos bloemen en een premie die door het bedrijfsleven beschikbaar is gesteld.

De uitslagen zijn als volgt:

50 cc

1 Michel Boote

2 Daan Nuis

3 Xavi van der Ven

65 cc lage wielen

1 Wesley Bergsma

2 Job Lugtig

3 Mica van den Berg

85 cc hoge wielen

1 Arie Middelkoop

2 Hans Roodenburg

3 Arwin Aanen

MX 2 2 takt

1 Tigo de Roos

2 Reno Bijland

3 Jan Gerritsen

MX 2 4 takt

1 Damian Scheffers

2 Leon de Groot

3 Jacco van der Linden

MX 1

1 Sebastiaan van de Velde

2 Jeffrey van den Brink

3 Mark Lamphen

Open klasse

1 Jack Brunell

2 Marcus-Lee Soper

3 Kjeld Stuurman

Veteranen

1 Rene Bijland

2 Mark van Lomwel

3 Piet van der Linden

Liefhebbers

1 Kevin van der Gugten

2 Leon de Groot

3 Robin van der Heide

Damesklasse

1 Michelle Sommer

2 Kendra van Eek

3 Manon Blokland

Brommers

1 Arie Boer

2 Krijn Korteland