• 17-06-2004 TENNIS:ORDINA OPEN:ROSMALEN Martin Verkerk in zijn partij tegen Mikhail Youzhny.
    foto Jeroen Putmans

    Jeroen Putmans

Tennismarathon bij LTC De Merwede

H'VELD-G'DAM LTC de Merwede gaat 5 en 6 juni 24 uur achter elkaar tennisactiviteiten organiseren op haar tennisbanen. Er is gelegenheid voor zowel leden als niet-leden, voor jong en voor oud om mee te doen. In het etmaal zal er ten eerste een toernooi voor de Hardinxveldse sportverenigingen zijn. In de nacht zal een tennistoernooi voor KNLTB leden worden georganiseerd. 's Ochtends staan activiteiten gepland voor leden en niet leden onder de 16 jaar.

Daarna vindt een tennisclinic plaats voor leden en niet leden van 16 jaar en ouder, opgevolgd door een bedrijventoernooi. De marathon zal worden afgesloten met een spectaculaire tennisdemonstratie door oud-tennisser en Roland Garros-finalist Martin Verkerk.

Gedurende het gehele evenement is er rondom de banen van alles te beleven. Zo zal er zowel op vrijdag- als zaterdagavond een feestelijke avond in de kantine zijn (met medewerking van DJ's van Hardinxveld in the mix) en gedurende het gehele evenement kan een hapje en een drankje worden genuttigd.

Doel van LTC de Merwede is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met tennis en de vereniging. Een ander doel is geld in te zamelen voor de tennisvereniging, maar ook voor Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden (www.leergeldav.nl). De helft van de opbrengsten gaat naar deze stichting die zich inzet om kinderen van ouders met beperkte financiële middelen mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten waaronder het lidmaatschap van een sportvereniging.

De bedrijven in Hardinxveld-Giessendam en omgeving zullen worden aangeschreven om deel te nemen aan de toernooien en de bedrijven zullen ook informatie krijgen over eventuele sponsoring van dit evenement. Voor bedrijven is het mogelijk om naast deelname aan het bedrijventoernooi ook bij te dragen middels een aantal interessante sponsorpakketten. De informatie daarover is te vinden op de website van de tennisvereniging: www.ltcdemerwede.nl en op Facebook. Via deze site of Facebook zal het voor leden en niet leden mogelijk worden om zich aan te melden of in te schrijven voor een van de activiteiten of toernooien.