Traditie in ere hersteld

H'VELD-G'DAM De laatste drie jaar werd het tennisseizoen bij LTC De Merwede geopend met een invitatietoernooi georganiseerd door LTC De Merwede in samenwerking met tennisschool Basta. Dit jaar is een oude traditie in ere hersteld en werd afgelopen weekend op de smash court banen van de tennisclub het openingstoernooi gespeeld.

Drieënzestig enthousiaste en fanatieke leden hadden zich ingeschreven. Er werden herendubbels, damesdubbels of gemengd dubbels gespeeld. De toernooicommissie had weer leuke poules samengesteld. Bij de heren waren er 5 poules die op speelsterkte waren samengesteld. De damesdubbels speelden in drie poules voor de winst. En de gemengd dubbels streden in twee poules voor de zege. Onder prima omstandigheden kon er vanaf vrijdagavond gespeeld worden. Op zaterdagmorgen en een deel van de middag was de jeugd actief. De andere dagdelen waren voor de senioren. Het was een gezellige boel.

Bijna ieder dubbel heeft afgelopen weekend minstens 2 partijen gespeeld. Er werden twee sets gespeeld. Als er een 2-0 stand op het bord stond was de partij afgelopen. Bij een gelijke stand moest de winnaar worden bepaald door een super tiebreak. Het duo dat het eerste 10 punten heeft (met 2 verschil) wint de partij. Gedurende het hele weekend leverde dat spannende en gelijkopgaande wedstrijden op. Bij de start van het toernooi nam voorzitter Edwin Muilwijk nog even het woord om het tennisseizoen officieel te openen en afscheid nemende commissieleden, Agnes Vleugel, Femke Versteeg en Petra den Dolk te danken voor hun inzet de afgelopen jaren.

Op vrijdagavond in de herenpoule met de hoogste speelsterkte werd een goede en spannende partij tennis gespeeld. Jaap de Rover en zijn partner Marco Stuurman speelden tegen Andrew Nederlof en Jan-Arie Huijgen. Dat was een spectaculaire wedstrijd met prachtige rally's en geweldig tennis. Huijgen en Nederlof wonnen deze partij in twee sets. Natuurlijk stond het plezier en de gezelligheid voorop en waren de uitslagen bijzaak in het openingstoernooi. Na afloop van alle partijen werden de winnaars door Berry Scheeren gehuldigd

De winnaars van het openingstoernooi waren:

DD 1Kristel Boon en Kim Scheeren, DD 2 Monika Loeve en Miranda Muis, DD 3 Lenny Lantinga en Ineke Versluis, GD 1 Rebecca de Haan en Rico van Wijgerden, GD 2 Ineke en Leen Versluis, HD 1 Huib van den Heuvel en Jaap de Rover, HD 2 Leonard de Leng en André van Ieperen, HD 3 Jan-Arie Huijgen en Andrew Nederlof, HD 4 Edwin Muilwijk en Leo Timmer, HD 5 Miechel Geelen en Ron Slootweg