Vriendenschaar blijft puntloos

H'VELD-G'DAM Ook in de 4e competitieronde is het Vriendenschaar weer niet gelukt de eerste punten te halen. Na een goede en hoopvolle 1e helft strafte tegenstander Die Haghe in de 2e helft het gebrek aan scorend vermogen bij de Hardinxvelders af en liep Vriendenschaar op eigen veld tegen een grote nederlaag aan.

Trainer Menno Kop had dezelfde vakken als vorige week opgesteld, toen weliswaar net werd verloren, maar waarin wel 21 doelpunten waren gescoord. Het leek er tegen Die Haghe in de beginfase op dat het weer een doelpuntrijke wedstrijd zou worden. Na 7 minuten was de stand 4-3 in het voordeel van de groenhemden, die uitstekend van start gingen. De gasten uit Den Haag werden verdedigend goed vastgezet, terwijl Vriendenschaar aanvallend voldoende kansen creëerde om de wedstrijd naar haar hand te zetten. De CABholland-formatie liep uit naar een dik verdiende 6-3 voorsprong , maar verzuimde om het veldoverwicht in een nog grotere voorsprong uit te bouwen.

In het laatste kwartier van de 1e helft werd het Vriendenschaar-euvel weer zichtbaar, teveel kansen werden gemist , waarmee ze Die Haghe de kans gaven terug in de wedstrijd te komen.

Die ploeg profiteerde daarvan door wél te blijven scoren en zorgde met 4 doelpunten tegenover de de 0 scores van Vriendenschaar voor een ruststand van 6-7.

Ook in de 2e helft begon de thuisploeg goed , na 6 minuten was de stand omgebogen in een 8-7 voorsprong en leek een goed resultaat tegen deze sterke tegenstander mogelijk.

Opnieuw bleek echter dat bij Vriendenschaar het scorend vermogen de bottleneck is . Weer een doelpuntloze periode van 20 minuten is in deze klasse catastrofaal. Die Haghe bleef goed spelend wel regelmatig de korf vinden en scoorde in deze periode 7 keer op rij waardoor de stand 8-14 werd en de wedstrijd beslist was.

Pas in de slotfase kon Vriendenschaar nog 2 keer scoren, maar daar stonden nog 4 treffers van de Hagenaars tegenover. Met de duidelijke cijfers van 10-18 werd het weer een teleurstellende nederlaag en is Vriendenschaar de enige ploeg zonder punten in deze overgangsklasse B.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar weer thuis, om 16.00 uur komt dan de ongeslagen koploper Rohda op bezoek aan de Sluisweg.

De doelpunten werden gescoord door: Sebastiaan de Jong 4 x , Peter Visser 3 x , Milou van Dijk 2 x , Nolan de Boer 1 x