• Vriendenschaar-Korbatjo

    Richard van Hoek Fotografie

Vriendenschaar doet goed zaken

Door zelf op overtuigende wijze de wedstrijd tegen Korbatjo te winnen en door het verlies van de concurrentie heeft Vriendenschaar een uitstekend weekend beleefd. Na de 22-12 overwinning en verlies van de twee directe concurrenten bedraagt de voorspong op Valto, de nummer twee van de ranglijst, drie punten.

De heenwedstrijd tegen Korbatjo was op het gras nog in een gelijkspel geëindigd. In de thuiswedstrijd van zaterdag lieten de groenzwarten er geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Korbatjo kent geen goede fase in de competitie en liep de gehele wedstrijd achter de thuisploeg aan. Het duurde even voordat de korf werd gevonden maar via Zita Schröder en Wendy Kraaijeveld in de tiende minuut werd een 2-0 voorspong genomen. Hoewel de gasten direct tegenscoorden liep Vriendenschaar binnen vier minuten uit naar een 7-2 voorsprong. Onder andere via een fraaie doorbraak van Mees van der Waal-van Dijk. Het aanvalsspel was sterk en fraaie combinaties werden uitstekend afgerond. De verdediging stond goed en de ploeg was goed voorbereid op het spel van Korbatjo. Van verslapping was geen sprake, want de ruststand werd door Tjeerd Putters bepaald op 12-4.

Het publiek zag de thuisploeg de wedstrijd wederom sterk hervatten door met drie afstandschoten de voorsprong te vergroten naar 15-4. Hierna leek de ploeg toch even te verslappen waardoor Korbatjo vervolgens drie keer op rij wist te scoren. De wederom sterk spelende Van der Waal-van Dijk schoot het kleine beetje hoop van de bezoekers weg. De wedstrijd was gespeeld en via tweemaal Peter Visscher en een schot van De Jong werd de eindstand bepaald op 22-12.

Na afloop bleek dat zowel Valto als Vitesse beide hun uitwedstrijd hadden verloren. Volgende week zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen deze ploeg op het programma. Zij zullen gebrand zijn op een overwinning om de titelstrijd spannend te houden. De wedstrijd begint om 16.00 uur aan de Sluisweg.

Scores: Mees van der Waal van Dijk 5x, Zita Schroder 4x, Peter Visscher 3x, Wendy Kraaijeveld 3x, Tjeerd Putters 3x, Peter Visscher 2x, Arjanne Verhoef 1x en Sebastiaan de Jong 1x.