• Vriendenschaar

Vriendenschaar haalt uit

H'VELD-G'DAM Twee punten en 30 doelpunten. Dat was het resultaat van Vriendenschaar naar Zutphen, waar de wedstrijd tegen de rode-lantaarndrager KVZ werd gespeeld.

Coach Patrick Bezemer had een wijziging doorgevoerd in de dames-duo's om meer aanvalskracht te creëren en dat pakte goed uit, aangezien alle dames de korf wisten te vinden. Na 70 minuten korfbal stond er uiteindelijk 17-30 op het scorebord. Nolan den Boer was nog niet van de partij, maar Sander de Wit was opnieuw een goede vervanger.

Het was van groot belang om deze uitwedstrijd te winnen om voor de zaal 6 punten afstand te nemen. KVZ had nog geen punten en risico van onderschatting lag op de loer. Vriendenschaar begon echter goed en gedisciplineerd aan de wedstrijd en na een 1-1 stand werd er rustig gebouwd aan de voorsprong. Het enige gevaar bij KVZ kwam van een dame die een opvallend hoog percentage haalde. KVZ probeerde nog wel aan te haken door veel fysieke inzet, maar kwam overduidelijk tekort en halverwege stond de CAB-Holland-ploeg met 6-13 voor.

De verdedigende tactiek van KVZ tegen de schutters Christian Brouwer en Bert Verspuij pakte helemaal verkeerd uit, waardoor in dit vak Bert Verspuij en Celine van Meeteren, die samen bijna de helft van hele productie verzorgden, goed in stelling konden worden gebracht.

Vriendenschaar bleef scoren en de 30 kwam in zicht, wat een extra motivatie was om tot de laatste minuut door te gaan. Aan het einde gunde de coach de reserves nog speelminuten, waardoor ook Maarten de Rooij zijn debuut kon maken. Uiteindelijk wist Bert Verspuij zijn productieve middag een mooi slotakkoord te geven door de 30e met een strafworp op het scorebord te zetten.

Vriendenschaar kan terug kijken op een goede prestatie tegen een ploeg die op dit moment de zwakste in de poule is. De scorelijst laat zien dat de ploeg op de goede weg is om over meer schijven doelpunten te maken. Volgende week gaat Vriendenschaar op bezoek bij Meervogels dat twee punten minder heeft. De stand laat zien dat een goed resultaat rust geeft voor het vervolg na de zaal.

Scores: Bert 9, Celine 5, Milou en Sander 4, Christian 3, Jorrit en Arjanne 2 en Linda 1.