• Vriendenschaar

Vriendenschaar komt met de schrik vrij

H'VELD-G'DAM Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van Vriendenschaar de wedstrijd tegen RWA op het programma, waarbij het van groot belang was om te winnen om aansluiting te houden en niet in de onderste regionen te belanden. Vriendenschaar begon met Caroline Blokland op de plek van Linda Rieske, die geblesseerd was geraakt in de bekerwedstrijd tegen Albatros. Die wedstrijd werd met 27-21 gewonnen, waardoor er verder gebekerd wordt op 11 december tegen League-club KCC.

RWA begon scherp en zette direct 2-0 op het scorebord, maar Bert Verspuij en Celine van Meteren trokken de stand snel recht, waarna Vriendenschaar tot de rust kon werken aan een voorsprong en de bovenliggende partij was. RWA is echter geen ploeg die zich snel gewonnen geeft en door onzorgvuldigheid bij Vriendenschaar stond er bij rust 10-12 op het scorebord en was de marge nog klein.

De CAB holland-ploeg speelde na de thee goed en bouwde de voorsprong uit naar 18-12 en met nog 18 minuten te spelen lag een mooie overwinning in het verschiet. De bank en de supporters gingen er eens goed voor zitten en hoopten op een grote uitslag.

Echter, niets bleek minder waar. De doelpuntenmachine van Vriendenschaar vertoonde kuren en die van RWA ging op volle kracht draaien, waarbij de tegenstander van Jorrit Muilwijk van grote afstand erg zuiver was. RWA scoorde 11 keer in 8 minuten en de marge van 5 doelpunten 13 minuten voor tijd verdween als sneeuw voor de zon. Met nog 5 minuten op de klok stond Vriendenschaar met 23-21 achter.

De ploeg gaf echter niet op, bleef erin geloven en knokte zich terug tot 24 gelijk. Jorrit Muilwijk mocht zich matchwinner noemen toen hij in de laatste minuut de winnende binnenschoot en Vriendenschaar alsnog de winst bezorgde.

Zo eindigde een knotsgekke en sportieve wedstrijd onder leiding van een bekwame scheidsrechter, met twee teams die alles gegeven hebben en die de supporters een enerverende middag bezorgden in een 24-25 overwinning voor Vriendenschaar .

Komende zaterdag gaat Vriendenschaar op bezoek bij het sterke Valto, de wedstrijd in De Lier begint om 17.10 uur.

Scores: Bert Verspuij, Jorrit Muilwijk en Christian Brouwer ieder 6x, Nolan den Boer 5x, Celine van Meteren en Arjanne Verhoef ieder 1x.