• Vriendenschaar

Vriendenschaar legt Valto over de knie

H'VELD-G'DAM Vriendenschaar mocht afgelopen zaterdag op bezoek in De Lier voor de wedstrijd tegen Valto. Na een eerste helft waar de doelpunten schaars waren, trok de CAB-Holland formatie in een doelpuntrijke tweede helft verdiend aan het langste eind. De eindstand was 19-24.

Al snel bleek dat Valto, gecoacht door oud bekende Marrien Ekelmans, zijn huiswerk goed had gedaan. Er werd stug achter verdedigd en ook de schutters van Vriendenschaar kregen weinig ruimte. Valto had bijna de gehele eerste helft een lichte voorsprong, tot eindelijk de doelpunten gingen vallen bij de ploeg uit Hardinxveld. Daardoor kon Vriendenschaar na een stroeve start gaan rusten met een 6-9 voorsprong.

Het leek erop dat de twee ploegen dezelfde aanwijzingen hadden gekregen in de rust. Er werd door beide teams met meer risico gespeeld en het tempo ging omhoog. Om en om scorend werd het publiek vermaakt met een waar doelpunten festijn. Vriendenschaar nam al snel een voorsprong van vier doelpunten en gaf dat verschil niet meer weg. De uitslag werd uiteindelijk 19-24 in het voordeel van de groenhemden. Door deze overwinning blijft Vriendenschaar in het spoor van de koploper en kan door het vertoonde spel in de tweede helft met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien.