Vriendenschaar maakt kinderen enthousiast voor sport

H'VELD-G'DAM Het was gezellig druk op woensdagmiddag 20 april bij korfbalvereniging Vriendenschaar. Zo'n 150 kinderen kwamen naar de Sluisweg voor een sportieve middag. Samen met de buurtsportcoaches van Servanda en het Korfbal Trainingscentrum uit Papendrecht was er door Vriendenschaar een sport- en spelmiddag georganiseerd. Wethouder Trudy Baggerman was ook van de partij.

De kinderen genoten van de leuke spelletjes, de springkussens en het heerlijke zonnetje. Onder begeleiding van twee wereldkampioenen korfbal, Richard Kunst en Laurens Leeuwenhoek, maakten de kinderen kennis met de korfbalsport.

Vriendenschaar hoopt met deze middag veel kinderen enthousiast te hebben gemaakt om zo jong mogelijk te beginnen met sporten. Dit is belangrijk, blijkt uit veel onderzoeken, voor het tegengaan van obesitas en gezondheidsproblemen. Kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte uitgenodigd om op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur gezellig bij de Kangoeroes te komen trainen. Ervaren en enthousiaste trainers leren de kinderen spelenderwijs de korfbalsport. En dit is helemaal gratis, want bij Vriendenschaar betalen de Kangoeroeleden géén contributie. Bovendien krijgen alle nieuwe leden tussen 4 en 8 jaar tot 1 juli 2016 een gratis trainingsshirt. Voor meer informatie of voor het aanmelden voor een training: tc@vriendenschaar.nl.