• Wim van der Pijl
  • Wim van der Pijl

Vriendenschaar in mineur

H'VELD-G'DAM Ook in de 2e wedstrijd van de zaalcompetitie is Vriendenschaar er niet in geslaagd om te winnen.

Na de goede voorbereiding en gezien de behaalde 2e plaatsen in afgelopen jaren waren de Hardinxvelders op voorhand één van de titelfavorieten. Die rol kan Vriendenschaar (nog) niet waarmaken. Ook in Voorburg werden tegen VEO teveel kansen gemist en werd uit het bij vlagen prima aanvalsspel onvoldoende rendement gemaakt. Het was wel een spannende wedstrijd waarin de ploegen dicht bij elkaar bleven en die pas in de slotfase werd beslist. Tegenstander VEO, dat met name bij de heren een fsysiek overwicht had, wist in de laatste minuten de overwinning veilig te stellen.

In de eerste helft bleef het om en om scorend tot 5-5 gelijk opgaan. Halverwege de 1e helft nam de CABholland ploeg een voorsprong door een raak schot van Nolan den Boer en bracht Milou Klijn van Dijk met een mooie doorloopbal de stand op 5-7. Vriendenschaar verzuimde vervolgens het veldoverwicht uit te drukken in scores waardoor VEO in de wedstrijd bleef. De marge van 2 doelpunten bleef tot enkele minuten voor het rustsignaal. Enkele foute beoordelingen van de warrig fluitende scheidsrechter vielen uit in het nadeel van Vriendenschaar, dat daardoor moest toezien dat VEO net voor de rust op gelijke hoogte kwam. Russtand 9-9.

Ook in de 2e helft bleven de ploegen dicht bij elkaar. Na 12-12 schoot de thuisploeg echter binnen 2 minuten driemaal raak en moest Vriendenschaar in de achtervolging. Door een fraaie doorloopbal van Arjanne Verhoef en een raak schot van Bert Verspuij was het 1 minuut later weer 15-14 en volgde er een spannend laatste kwartier. Vriendenschaar kwam steeds op 1 doelpunt maar bleef teveel kansen missen waardoor VEO steeds kon tegenscoren en marge weer op 2 bracht. De groenhemden bleven echter hard werken en geloof houden in eigen kracht.

In de slotfase lukte het dan eindelijk om op gelijke hoogte te komen. Door 2 doelpunten van Christian Brouwer werd het 3 minuten voor tijd 21-21 en was alles weer mogelijk. Een snelle wissel van VEO direct na de gelijkmaker zorgde voor verwarring in de Vriendenschaar verdediging en opnieuw een achterstand, die 1 minuut later door opnieuw slordig verdedigen werd verdubbeld en Vriendenschaar in mineur dompelde. Met 2 scores van VEO in de laatste minuut werd de eindstand geflatteerd 25-21 , waarmee de 2e onnodige nederlaag voor Vriendenschaar een feit was en de kampioensaspiraties voorlopig in de koelkast kunnen.

Zaterdag komt streekgenoot Albatros op bezoek en zal trainer Patrick Bezemer zijn ploeg scherper in de afronding willen zien om de punten in Hardinxveld te kunnen houden.

De wedstrijd in sporthal De Wielewaal begint om 15.30 uur.

De doelpunten werden gescoord door: Christian Brouwer 6 x , Nolan den Boer 5 x , Bert Verspuij 4 x , Milou Klijn , Arjanne Verhoef en Jorrit Muilwijk ieder 2 x.