Vriendenschaar verliest eerste wedstrijd

H'VELD-G'DAM Het is promovendus Vriendenschaar niet gelukt om in de eerste wedstrijd van de veldcompetitie in de Overgangsklasse een nederlaag te voorkomen. In de uitwedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten gaf met name het het scorend vermogen van de thuisclub de doorslag. Met de helft van de score hadden vooral de Meeuwen-dames een groot aandeel in de uiteindelijke 22-17 overwinning.

Van het kampioensteam van Vriendenschaar uit het vorig seizoen waren in deze wedstrijd nog maar 3 basisspelers over : Bert Verspuij , Sebastiaan de Jong en Arjanne Verhoef, en daarnaast waren Peter Visser en Angela Korevaar niet van de partij.

De nieuwe trainer Menno Kop had naast de nieuwelingen Nolan de Boer (overgekomen van KCC) en Linda Rieske (kwam van KCR), Milou van Dijk en jeugdspeelster Celine van Meteren opgesteld, e de jonge Christiaan Brouwer stond na zijn blessure van vorig seizoen ook weer in de basis.

De vernieuwde ploeg heeft in deze wedstrijd wel laten zien dat er voldoende perspectief is voor dit seizoen. Met hard werken en bij vlagen leuk korfbal werd goed partij gegeven tegen het geroutineerde achttal van de Meeuwen.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, er werd door beide teams goed verdedigd en de spaarzame mogelijkheden werden vooralsnog niet benut. Pas in de twaalfde minuut opende de Meeuwen de score en nam binnen twee minuten een 3-0 score. Vriendenschaar reageerde goed door in de vijftiende minuut ook tweemaal raak te schieten. Na die 3-2 kwam de wedstrijd op gang. Om en om scorend bleef Vriendenschaar in de wedstrijd, waar met name Sebastiaan de Jong met vij doelpunten in de eerste helft een groot aandeel in had. Hij werd daarbij goed gesteund door Linda Rieske die met haar lengte veel rebounds kon pakkenen kan terugzien op een prima debuut.

In het andere vak schoot Bert Verspuij tweemaal raak en kon Christiaan Brouwer na twee benutte strafworpen in de laatste minuut voor de rust eindelijk van afstand scoren, waardoor de ruststand 12-10 werd en het CABholland team de tweede helft nog met vertrouwen kon ingaan.

Dat werd echter al snel moeilijk gemaakt, met twee rake afstandsschoten in de eerste minuten vergrootten de Puttenaren de voorsprong en gaven die de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. Vriendenschaar knokte zich steeds wel terug naar een achterstand van drie met het eerste competitiedoelpunt van debutant Nolan de Boer en het enige damesdoelpunt van Milou van Dijk, maar verder liet de Meeuwen het niet komen. Weer waren het met name de Puttense dames die er met rake schoten voor zorgden dat de voorsprong bleef gehandhaafd.

Peter Visser ('s morgens teruggekomen van vakantie) kwam Christiaan Brouwer vervangen, waardoor Bert Verspuij hoofdaanvaller werd en dat met vier scores in het laatste kwartier goed deed.

Het was echter niet voldoende, na 19-16 liep De Meeuwen in de laatste 5 minuten nog wat verder uit en zorgde met de 22-17 overwinning voor deze puntloze competitiestart van Vriendenschaar.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar haar 1e thuiswedstrijd.

Vroeg in de avond ( aanvang 18 uur) komt het ook nog puntloze Sparta uit Zwolle op bezoek.

De doelpunten weerden gescoord door:Sebastiaan de Jong en Bert Verspuij ieder 6 x , Christiaan Brouwer 3x , en Milou van Dijk en Nolan de Boer ieder 1 x.