Vriendenschaar verspeelt dure punten

H'VELD-G'DAM Zaterdag 6 februari stond de volgende 'finale' op het programma van de korfballers van Vriendenschaar 1. Achtervolger op de ranglijst Swift uit Middelburg kwam op bezoek voor de return. Een opponent waar de CAB Holland formatie in de uitwedstrijd geen punten wist te pakken. Ook deze wedstrijd trok Vriendenschaar aan het kortste eind; 17-18.

Onder toeziend oog van spelers van kampioensconcurrent Tilburg begon de wedstrijd. Zij hadden hun carnavalsactiviteiten even uitgesteld om te kijken wat de groenhemden zouden klaarspelen. Vriendenschaar had er beduidend zin in; de ploeg oogden fel en klaar voor de winst. In een goed gevulde Wielewaal opende Sebastiaan de Jong de score; 1-0. De stugge lieten blijken waarom zij zich in de bovenste regione van de poule bevinden. Een snelle 2-4 achterstand volgde. Samengevat was de eerste aantrekkelijk om naar te kijken. Hard werken werd beloond. Vriendenschaar gaf zich bij geen enkele onderschepping van Swift gewonnen. Dit resulteerde in een paar mooie goals. Via goals van onder andere Christian Brouwer, Bert Verspuij en Milou van Dijk stond het 8-11 bij rust.

Met een peptalk van coach Menno Kop in de rust vocht Vriendenschaar zich terug. De CAB holland ploeg denderde over Swift heen en kwam met een reeks doelpunten van de heren van Vriendenschaar op een voorsprong; 13-11. De Zweeuwen zagen dat ze wat moesten veranderen en veranderde in de tactiek. Wissels kwamen in het veld en zij gaven zich niet gewonnen. Een periode van stuivertje wisselen volgde, waarna de ploeg uit Middelburg de stand gelijk trok. De wedstrijd kan beide kanten op vallen. Op een stand van 14-14 kreeg Swift een strafworp mee, die zij misten. Vriendenschaar zag zijn kans schoon en Bert Verspuij bracht de stand naar 16-14 met een dubbele score. Met nog 7 minuten te spelen braken er spannende momenten aan voor de Vriendenschaar-supporters. Een paar slordigheden volgden waardoor de Zeeuwen weer op gelijke hoogte kwamen. Met een dubieuze strafworp in de laatste minuut, nam Swift twee dure punten mee uit de Wielewaal. (17-18) Een teleurgestelde ploeg en een teleurgesteld publiek verlieten de Wielewaal. Alleen de spelers van Tilburg en Swift konden tevreden terugkijken.

De ogen zijn nu gericht op de wedstrijd van volgende week, waarin directe concurrent Tilburg op het programma staat. Om 19.00 uur start de wedstrijd in Tilburg.

De scores van Vriendenschaar:

Christian Brouwer 6x, Bert Verspuij 6x, Peter Visscher 2x, Sebastiaan de Jong 2x, Milou van Dijk 1x.