• Archief Korfbalvereniging HKC

Vriendenschaar verzuimt te winnen

H'VELD-G'DAM Na het onnodige gelijkspel van vorige week was Vriendenschaar erop gebrand om in de moeilijke uitwedstrijd bij concurrent Excelsior een overwinning te behalen. Het grootste deel van de wedstrijd leek het daar ook op, maar na een uitstekende 1e helft blokkeerde het CABholland in het 2e deel van de wedstrijd, waardoor Excelsior in de slotfase naast de Hardinxvelders kwam en het nog spannend werd om die gelijke stand vast te houden.

Met Peter Visscher weer in de basis op de plaats van de geschorste Nolan den Boer begon Vriendenschaar vooral verdedigend ijzersterk. Hoewel de thuisploeg het 1e schot meteen raak schoot, kwam het antwoord direct van de weer fitte Bert Verspuij. Vriendenschaar wist met name door de sterke Excelsior-rebound goed te ontregelen de Excelsior aanvallers/sters goed in bedwang te houden en speelde aanvallend gevarieerd korfbal waardoor het veel kansen creëerde over alle schijven. Door de verdiende voorsprong van 1-5 na 10 minuten zorgden dan ook 5 verschillende doelpuntenmakers. Excelsior pakte in die 1e helft zo nu en dan een doelpunt mee, maar Vriendenschaar bleef de voorsprong behouden , met als enig minpunt dat door het niet optimaal benutten van de kansen ( o.a. 2 gemiste strafworpen) het de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium door een veel grotere voorsprong had kunnen beslissen. Met een ruststand van 5-10 en een goede 1e helft kon trainer Menno Kop toch met een goed gevoel de kleedkamer ingaan.

In de 2e helft vergrootte Jorrit Muilwijk al snel de voorsprong naar 5-11 en leek Vriendenschaar door te gaan met het spel van de 1e helft. Maar met een raak schot en 2 benutte vrije ballen gaf Excelsior aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Hoewel Jorrit Muilwijk en Bert Verspuij met rake schoten de voorspong weer op 9-13 brachten, begon het spel van Vriendenschaar vooral aanvallend in het laatste deel van de wedstrijd te stagneren. Net als vorige week putte de tegenstander daar moed uit en zag mede door wat verdedigingsfouten van Vriendenschaar kans om in de 18e minuut naast de groenhemden te komen. Trainer Menno Kop bracht routinier Wendy Kraaijeveld nog in de ploeg en pepte zijn ploeg nog eens op voor de (spannende) slotfase. In die laatste 10 minuten nam Vriendenschaar tot twee keer toe een voorsprong, maar evenzoveel keer nivelleerde Excelsior.

Bij de stand van 15-15 rolde in de laatste minuur de bal na een doorbraak van Jorrit Muilwijk nog uit de korf, maar dat was de laatste kans voor Vriendenchaar , dat weer genoegen moest nemen met een gelijkspel .

Zaterdag 4 februari komt koploper Swift op bezoek in sporthal De Wielewaal dat 2 punten meer heeft en 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Voor Vriendenschaar betekent dat de laatste kans om nog mee te doen in de strijd om het kampioenschap. Alleen winst is daarvoor nodig in deze wedstrijd, die begint om 17.35 uur.

De doelpunten werden gemaakt door: Jorrit Muilwijk 5 x , Bert Verspuij en Peter Visscher ieder 3 x , Christian Brouwer 2 x, Linda Rieske en Arjannen Verhoed, ieder 1 x.