• Robin de Kok

    Richard van Hoek Fotografie

v.v. Hardinxveld neemt deel aan Proxsys Cup

Mike Rijnders

t @MikeRijnders

H'VELD-G'DAM - Als trouwe deelnemer aan de Proxsys Cup is Hardinxveld ook dit jaar tijdens de kerstvakantie weer van de partij in de Gorcumse Oosterbliek. Al jarenlang nemen de Sluiswegbewoners deel aan het sfeervolle zaalvoetbaltoernooi in Gorinchem. Waar de ploeg van trainer/coach Arjan de Vries het op het veld moeilijk heeft in 2F, kan Hardinxveld in de zaal volgens Robin de Kok nog wel eens verrassend uit de hoek komen. ,,Wij hebben dit jaar wel echt een goed team met prima zaalvoetballers", vertelt de 22-jarige De Kok.

Al voor de zesde achtereenvolgende keer is De Kok er dit jaar ook zelf weer bij tijdens dit toernooi in de zaal. ,,Ieder jaar verbaas ik me weer over de sfeer in de Oosterbliek. Het toernooi is geweldig georganiseerd en trekt veel publiek, dat maakt het heerlijk om mee te doen." Met Meerkerk, Zuilichem en debutant Dussense Boys vindt De Kok het lastig inschatten op hoeveel tegenstand hij met zijn team zal stuiten. ,,Voor mij zijn Dussense Boys en Zuilichem echt de grote onbekenden en moeten we daar waken voor onderschatting. Meerkerk kennen we natuurlijk uit onze competitie op het veld. Zij hebben meestal een aardig team op de been bij dit toernooi dus dat lijkt mij onze grootste concurrent. Op papier denk ik in ieder geval dat het voor ons mogelijk moet zijn om door te gaan in deze poule." Vervolgens vindt De Kok het lastig om in te schatten hoe ver Hardinxveld uiteindelijk kan komen tijdens dit toernooi. ,,Laten we beginnen bij de poule. Daarna hangt het er erg vanaf tegenover wie je komt te staan, maar tegen teams als Unitas, GJS en SVW wordt het natuurlijk wel erg lastig. We moeten wedstrijd voor wedstrijd bekijken, maar wij kunnen echt verrassen."

Wie dit jaar een gooi naar de titel gaat doen staat voor De Kok als een paal boven water: ,,Unitas", zegt hij stellig. ,,Zij hebben geweldige zaalvoetballers, veelal jongens van ZVG en Transito, die wekelijks op behoorlijk niveau in de zaal spelen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er een team is dat hen gaat verslaan, maar je weet het natuurlijk nooit." Ook de beste speler van het toernooi van vorig jaar, Nacer El Mousati, heeft inmiddels de overstap gemaakt van Arkel naar Unitas. ,,Dat is een geweldige zaalvoetballer. Nu heeft hij ook allemaal uitstekende zaalvoetballers om zich heen bij Unitas en het zou me niets verbazen als het zijn toernooi gaat worden", besluit De Kok. De Proxsys Cup begint op woensdagavond 27 december, maar Hardinxveld speelt haar eerste poulewedstrijd op vrijdagavond 29 december om 18.30 uur tegen Meerkerk.