Waardentocht door Dordtse Toer Club

H'VELD-G'DAM Op zaterdag 25 maart 2017 organiseert de DTC (Dordtse Toer Club) 'De Mol' weer haar jaarlijkse Waardentocht. Zoals de naam al aangeeft, voert de

Waardentocht door de mooiste gedeelten van de de Dordtse Waard (polder de Biesbosch), de Hoekschewaard, de Zwijndrechtse Waard en de Alblasserwaard

richting de Haringvlietbrug.

Alvorens de Haringvlietbrug wordt overgefietst, wordt er aan de voet van de brug gepauzeerd. Na de pauze gaat de route via de Volkeraksluizen richting Willemstad en wordt er via de zuidelijke oevers van het Hollandsdiep richting de Moerdijkbrug gereden. Na het passeren van de Moerdijkbrug wordt de Dordtse Biesbosch aangedaan, waarna na 100 kilometer het clubhuis weer wordt bereikt.

Evenals voorgaande jaren worden de deelnemers aan de Waardentocht optimaal begeleid door verkeersregelaars, waardoor het mogelijk is om veilig en zonder al te veel oponthoud kruisingen van wegen te passeren. Natuurlijk is de volgauto van DTC 'De Mol' eveneens van de partij, zodat eventuele problemen aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kunnen worden.

De start vindt plaats om 09.00 uur, vanaf het clubhuis van DTC de Mol (Vogelaarsweg 6 te Dordrecht). De Waardentocht heeft een lengte van 100 kilometer en wordt verreden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Deelname aan de Waardentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC 'De Mol'. Inschrijfgeld bedraagt €5,00. Leden van de NTFU ontvangen € 1,00 korting. Bij de deelname aan de Waardentocht is het dragen van een fietshelm verplicht.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Ferrie van Galen (078-61676960) of Cees Baan (078-6213219)