• Archieffoto

Winst voor dames River Trotters

H'VELD-G'DAM Het eerste damesteam van River Trotters hebben zaterdag 13 februari met 39-41 gewonnen van Utrecht Bulls. De dames van de Hoek en Blok formatie hebben moeten knokken voor elke bal, maar sleepten uiteindelijk de punten binnen.

Het eerste kwart was even aftasten, met name door het grote veld en de strakke zone verdediging van de Utrechtse Dames. Al snel werd er wat ruimte gevonden in de bucket en werd het 1e kwart afgesloten in het voordeel van de Hoek en Blok dames met 11-15.

Het 2e kwart verliep wat moeizamer qua scores en de River Trotters dames hadden wat moeite met de snelle omschakeling van de rappe en aantal lange Utrechtse dames. Toch behielden de River Trotters dames de voorsprong en gingen met 21-26 de rust in.

Na de rust werd en volle bak verdedigd waardoor er aan beide kanten haast geen scores vielen. Het laatste kwart brak aan en coach Marcus Lock hamerde er op om vooral rustig te blijven rondspelen, zodat de kansen vanzelf kwamen. De Utrechtse dames waren er echter op gebrand om alsnog de punten mee naar huis te nemen. Hierdoor werd de wedstrijd steeds harder en stonden beide teams regelmatig op de vrijeworp lijn. De laatste 2 minuten waren ontzettend spannend. Maar de Hoek en Blok dames bleven knokken voor elke bal en sleepten uiteindelijk de punten binnen. Eindstand 39-41.