• T@B
  • T@B

T@B pakt uit met grote kandidatenlijst

H'VELD-G'DAM De Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) presenteerde woensdag 13 december in een volle zaal haar grote kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De aanwezige leden in partycentrum 't Hart applaudisseerden voor haar nieuwe lijsttrekker en de kandidatenlijst. Een lijst van meer dan veertig kandidaten. Lijsttrekker Kor Nederveen voert samen met wethouders Benhard van Houwelingen en Trudy Baggerman de nieuwe lijst aan. Ook staan er veel nieuwe gezichten op.

Kor Nederveen is voor velen geen onbekende. De Giessendammer is fractievoorzitter van de grootste partij en nu voor het eerst lijsttrekker. Samen met de nummer twee en drie op de lijst, Benhard van Houwelingen en Trudy Baggerman, vormen ze een sterk driemanschap. Van Houwelingen en Baggerman zijn ook kandidaat-wethouders. ,,Vanaf 2006 heeft Benhard onze partij bij drie verkiezingen perfect vertegenwoordigd. Door de wisseling van lijsttrekker laten we zien dat we een brede en vernieuwende partij zijn. We doen het niet alleen, maar trekken op als team", zegt de kersverse lijsttrekker Kor Nederveen.

NIEUWE GEZICHTEN Nederveen is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer en bouwkundig adviseur. De kandidatenlijst van de T@B kent veel nieuwe gezichten. Hoog op de lijst staat Dick Fijnekam. Hij is bestuursvoorzitter van de dorpspartij en komt graag het politieke team versterken. In het dagelijks leven is hij facilitair manager bij de veiligheidsregio. Andere nieuwe kandidaten zijn onder andere Paul Hoogstraten, Kim Nederveen, Arie de Rooij en David Korevaar. Paul Hoogstraten woont in Boven-Hardinxveld en is accountmanager bij een energiebedrijf. Hij is al enige tijd politiek betrokken. Kim Nederveen is 21 jaar, een jonge dame met politieke ambities. Zij volgt een hbo-studie en is actief in de zorg. Andere bekende inwoners op de kandidatenlijst zijn onder andere Gijs Lock, André Hoedelmans, Piet Ritmeester, Jan van Wingerden en Robbert Donk.

BREED Naast de nieuwe kandidaten staan ook vertrouwde raadsleden hoog op de lijst, zoals Robert Philippo, Henk van Tilborg en Johan van Wijngaarden. ,,Die expertise is belangrijk. Zo hebben wij een mix van nieuwe en jonge, maar ook ervaren mannen en vrouwen die klaar staan voor de gemeenteraad. Ze hebben bijvoorbeeld ervaring in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de zorg en in het verenigingsleven. Ook laten we met onze grote lijst zien dat we een brede partij zijn, van links tot rechts", zegt lijsttrekker Nederveen. Nederveen vervolgt: ,,We zijn een algemene partij met een christelijke en niet-christelijke achterban. De lokale partij waar ruimte is voor iedereen. Ook is iedere dorpskern goed vertegenwoordigd, van Boven-Hardinxveld, Neder-Hardinxveld tot Giessendam. We hebben gemeen dat we allemaal het beste voor hebben met ons dorp."

DOORPAKKEN T@B-bestuursvoorzitter Dick Fijnekam vult aan: ,,Fractie en wethouders hebben afgelopen jaren veel bereikt in ons dorp. Maar er is ook nog veel te doen. Als grootste partij pakken wij graag door om ons dorp nog mooier te maken." De T@B legt ook de laatste hand aan haar verkiezingsprogramma. Binnenkort presenteert de partij haar programma. Zij roept inwoners op om 21 maart 2018 naar de stembus te gaan. ,,De T@B doet met een nieuwe en sterke kandidatenlijst mee met de verkiezingen. Wij willen vooruit met ons dorp. Dat kan met uw steun!", aldus T@B-lijsttrekker Kor Nederveen. De volledige kandidatenlijst staat op www.tabhg.nl.