• Ria Scholten

Ben geeft het stokje over aan Dik

Advertorial

H'VELD-G'DAM Autobedrijf Ben de Boon op het adres Buitendams 194 krijgt een nieuwe eigenaar. Dik Peursem neemt het bedrijf per 1 november over. Dit betekent niet dat Ben helemaal uit het beeld gaat verdwijnen. Met zijn nieuwe bedrijf Autohandel Ben de Boon gaat hij zich op afspraak bezighouden met de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's. Dik houdt zich bezig met het reilen en zeilen in de werkplaats.

door Ria Scholten

Het autobedrijf bestaat bijna dertig jaar en is zo'n vijftien jaar gevestigd op het huidige adres. Autobezitters kunnen er terecht voor reparatie en onderhoud van hun voertuig, APK, banden en schadeherstel. Dik kent het bedrijf door en door, want hij was er de afgelopen twintig jaar in dienst als monteur. Hij is blij met de kans die hem geboden is. ,,In de afgelopen jaren heeft Ben al veel van zijn kennis overgedragen", laat hij weten. ,,De klanten zullen van de overname niet veel merken. In de werkplaats blijven Richard en ik ons werk doen. Op kantoor zal Heleen haar taken in de loop van de tijd overdragen aan mijn echtgenote Janny."

De overname komt voor beide partijen dus niet onverwacht. ,,Het was altijd mijn bedoeling om op mijn zestigste te stoppen met werken. Om gezondheidsredenen heb ik deze stap vijf jaar eerder moeten zetten", vertelt Ben. ,,Zeven jaar geleden is bij mij de diagnose Ziekte van Parkinson gesteld. In de afgelopen jaren is mijn gezondheidstoestand verslechterd. Ik slik heel veel medicijnen om de symptomen van deze ziekte te bestrijden. Momenteel zit ik in een onderzoekstraject dat uiteindelijk moet leiden naar een operatie, waarbij in mijn hoofd een Deep Brain Stimulator (DBS) wordt ingebracht. Diepe breinstimulatie is een behandelmethode waarbij elektroden in de hersenen worden geplaatst die elektrische signalen afgeven. Hierdoor nemen de klachten af en wordt het hopelijk mogelijk om toch nog twee dagdelen te blijven werken."

Ben vertelt verder: ,,Ik heb de verkoop van auto's altijd een leuk onderdeel van mijn werk gevonden. Wel is het zo dat ik een wat meer bemiddelende rol ga spelen. De klant vertelt aan welke voorwaarden de auto van zijn of haar keuze moet voldoen en ik ga voor hem of haar op zoek. Hierbij komen mijn vele contacten binnen de autobranche goed van pas. Klanten moeten wel van tevoren aangeven dat zij langs willen komen. Zij kunnen via Dik een afspraak maken of mij rechtstreeks bellen op nummer 06-53483816. Het is fijn dat ik op deze manier geleidelijk afscheid kan nemen van mijn bedrijf dat ik zoveel jaren met veel plezier heb gerund."

,,Wij zijn een echte dorpsgarage met veel vaste klanten, die gemakkelijk binnenstappen voor een praatje en een bakje koffie", vertelt Dik. ,,Ik ben van plan om het bedrijf op dezelfde voet voort te zetten. Komende vrijdag, 2 november, is iedereen tussen 17:00 en 22:00 uur welkom op onze inloopavond. Wij serveren een hapje en een drankje en willen op die manier aan de overname een feestelijk tintje geven." Autobedrijf Ben de Boon is telefonisch bereikbaar via 0184-611464.