• Opening BvD advocaten

    Richard van Hoek Fotografie

BVD advocaten opent nieuw kantoorpand

H'VELD-G'DAM Sinds eind augustus heeft BVD advocaten een nieuw kantoor betrokken aan de Moerbei. Gesitueerd in de Maritieme Delta, in een cluster van vitaal bedrijfsleven.

,,Ons kantoor was aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam uit zijn jasje gegroeid", zegt Lennart Alberts, managing-partner van het kantoor. ,,Het was een karakteristiek pand met prachtig uitzicht over de Merwede, maar praktisch was het niet. Veel te klein en gedateerd. Het was tijd voor iets nieuws." Vorige week vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe kantoorvilla. ,,We kwamen uit bij deze ideale locatie", aldus Alberts. ,,Het pand aan de Moerbei voldoet aan alle eisen van deze tijd. Ruime conferentiekamers voor vergaderingen of masterclasses, comfortabele werkplekken en strategisch gesitueerd aan de A15."

Groei en specialisatie

Sinds 2006 is BVD advocaten gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Het maakt deel uit van een middelgroot kantoor met vier vestigingen in het land. Gaandeweg specialiseerde het kantoor zich. "We hebben brancheteams en praktijkgroepen opgezet. Bijvoorbeeld een brancheteam Retail met specialisten op het gebied van arbeidsrecht, franchise en vastgoed. Maar ook een praktijkgroep Vastgoed-, Bouw- en Aanbestedingsrecht, met specialisten bouwrecht, contractenrecht, aansprakelijkheid en verzekeringen. Door een zaak vanuit verschillende invalshoeken te benaderen nemen wij de zorg van cliënten uit handen en borgen wij een sterke rechtspositie bij conflicten."

Sterk in de keten van de bouw

Lennart Alberts geeft leiding aan de praktijkgroep Vastgoed-, Bouw- en Aanbestedingsrecht. Bij uiteenlopende bouwprojecten adviseert hij aannemers, scheepswerven en daaraan gelieerde bedrijven. De scheepsbouw- en infrasector heeft zijn bijzondere interesse. BVD advocaten bedient de volle breedte ervan. ,,Werven in binnen- en buitenland zitten in onze klantenportefeuille, terwijl wij onze diensten evenzeer leveren aan bijvoorbeeld gespecialiseerde toeleveranciers en onderaannemers."

Het juridische aspect vormt een belangrijk onderdeel van het ondernemen. ,,De bouwwereld is zich daarvan bewust", stelt Alberts. ,,Dat geldt voor scheepsbouw, infrabedrijven maar ook de woning- en utiliteitsbouw. Zaken moeten op papier goed zijn dichtgetimmerd, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan over de uitvoering van de gemaakte afspraken."

Voorkomen

Ook al weten ondernemers dat de juridische kant belangrijk is, ze gunnen zich vaak de tijd niet of concentreren zich enkel op de uitvoering van de klus, zonder te letten op het juridische kader. ,,Vaak gaat het pas mis als men allang bezig is met de uitvoering van een project. Het vraagt om kennis en tact om dan nog bij te sturen of de juridische positie veilig te stellen." Voorkomen is beter dan genezen, geldt ook hier. ,,Durf je afspraken of contracten te laten toetsen en win vooraf advies in om achteraf een kostbare geschil te voorkomen."