• Lennert Schippers biedt Collum Behandeling aan in Hardinxveld-Giessendam.

    SHe Fotografie

Collum Behandeling van Lennert

Advertorial

H'VELD-G'DAM De nieuwe Collum Behandeling lost jarenlange problemen zoals nek- rug en hoofdpijnklachten in twee sessies op. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, dacht Lennert Schippers. Hij ging met zijn klachten naar de ontwikkelaar van de behandeling en kwam als herboren terug. Inmiddels biedt de Hardinxvelder de behandelingen zelf ook aan. ,,De resultaten zijn te mooi om stil te houden."

door Suzanne Heikoop

,,De Collum Behandeling richt zich op het genezen van onder andere rug-, nek- en hoofdpijnklachten die voortkomen uit het scheef staan van de nekwervels., vertelt Schippers. ,,Vaak is er een specifiek moment waarop deze scheefstand ontstaan is, zoals een ongeluk of een val van de trap, maar soms duurt het jaren voordat de echte klachten tevoorschijn komen. Het traject daarna; van fysiotherapeut tot chiropractor, verlicht de symptomen vaak wel, maar het probleem blijft bestaan."

Lennert werkt met een massageapparaat dat speciaal voor de behandeling is ontworpen. ,,De Belg Guido Loozen heeft de behandeling en techniek ontwikkeld om de bovenste nekwervels weer op hun plek te zetten. Onze hersenen zenden een pulserend signaal uit aan spieren ,die hierdoor aan- of ontspannen. Het apparaat maakt dezelfde pulserende beweging. Door spieren aan de ene kant van een probleemwervel te laten ontspannen en ze aan de andere kant te laten trekken, wordt de wervel weer op de natuurlijke plek getrokken. Na de veilige behandeling kunnen de klachten soms even wat toenemen, omdat banden en kapsels moeten herstellen en het lichaam niet meer hoeft te compenseren. Na zes weken herstel wordt een tweede behandeling gepland voor de puntjes op de i. Bij 90% van de mensen zijn de problemen dan opgelost."

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Dat dacht Schippers zelf ook. Tot zijn moeder Guido tegen het lijf liep, tijdens een vakantie. ,,Hij zag dat ze klachten had en behandelde haar ter plekke en later nog een keer in België. Ze is daarna nog één keer bij de fysiotherapeut geweest. Met gebak, om gedag te zeggen na 17 jaar. Ik had onder andere chronische rugpijn en problemen aan mijn voeten. Ik ging sceptisch naar Guido toe, maar ook ik was zo van mijn klachten af. Toen heb ik besloten om een opleiding bij hem te gaan volgen. Inmiddels werk ik twee dagen en alle avonden in de week."

Jong en oud kunnen bij Lennert terecht. ,,Het record is een bejaarde dame die al vijftig jaar een whiplash had. Pas behandelde ik een negenjarige jongen. Hij had problemen met eten, ontlasting en slapen, was zeer terughoudend en overprikkeld. Ook had hij last van zijn nek en eczeem. Na behandeling is hij opener, eet hij anderhalve pizza achter elkaar en is zijn dosis ritalin door de psycholoog gehalveerd."

Praktijk Lennert Schippers - Plompencamp 5, Hardinxveld-Giessendam - 0610113213 lennert.schippers@gmail.com - www.collumbehandeling.nl