• Ria Scholten

Creabeaux en Magnifique Mode: Twee winkels onder één dak

Advertorial

H'VELD-G'DAM In een ruim pand aan de Peulenstraat 193 zijn sinds vorige week Creabeaux & Magnifique Mode gevestigd. Eigenaresse Yvonne Verweij runt de zaak samen met haar dochter Melanie. De klant vindt er een leuke collectie dameskleding en een zeer uitgebreid assortiment hobbyartikelen. 

,,De belangrijkste reden voor onze verhuizing van De Kolenbeurs in Giessenburg naar dit pand was dat Creabeaux op de eerste etage voor bepaalde groepen klanten lastig te bereiken was", vertelt Yvonne. ,,Hierbij kun je denken aan mensen die wat minder mobiel zijn of bijvoorbeeld (kleine) kinderen hebben. Hier is alles gelijkvloers en daar zijn we erg blij mee.",,Met onze kledingcollectie richten wij ons op een breed publiek. Wij verkopen dameskleding in de maten 36 tot en met 52/54 in verschillende stijlen, van modern tot klassiek. De klant vindt hier leuke jurkjes, klassieke pantalons en jeans, maar ook leuke vesten en jasjes. Een deel van de collectie is van het Fairtrade label Caithlyn. Het ligt in onze bedoeling het aanbod in de wat grotere maten op korte termijn verder uit te breiden. Daarnaast hebben wij een ruime keuze in sieraden van onder andere Culture Mix. Ze zijn handgemaakt, fairtrade en vervaardigd van natuurlijke producten. Wij verkopen ook sieraden uit ons eigen atelier. Voor ieder kledingstuk kan ik een geheel naar wens van de klant een bijpassend sieraad ontwerpen. Leuke tassen en modische sjaals maken het plaatje compleet."

Yvonne was vanaf jonge leeftijd al creatief. ,,Ik ging graag naar buurthuis De Dukdalf om te knutselen", vertelt zij. ,,Deze zaak vol hobbyartikelen past helemaal bij mij. Voor het zelf maken van sieraden hebben wij een enorme sortering en kralen in zowel natuursteen, glas en resin en natuurlijke materialen als zoetwaterparels. We verkopen ook jasserons en alle benodigde onderdelen. Wie liever met kwast en penseel aan de slag gaat kan bij ons terecht voor acrylverf van Americana, olie- en acrylverf van Van Gogh en canvassen van Reeves. Daarnaast hebben we een ruime keuze in schilderbenodigdheden. Het noemen waard zijn ook de unieke bouwpakketjes waarvan klein formaat objecten kunnen worden gemaakt, zonder dat er lijm of soldeer aan te pas komt."

,,Met het oog op de decembermaand wil ik de aandacht vestigen op ons ruime assortiment papier in alle soorten, maten en kleuren, scrapbook vellen en steentjes- en dakpannenpapier. Materialen die de Sint bij het maken van zijn surprises zeker van pas zullen komen. Daarnaast hebben we verschillende homemade kerstartikelen zoals wenskaarten om zelf te maken."

Creabeaux heeft een breed aanbod in workshops, waaronder sieraden maken, handletteren, kaarten maken en homedecoraties maken. In de aanloop naar de kerst wordt op korte termijn een workshop creatief inpakken georganiseerd. Meer informatie is verkrijgbaar in de winkel. Zie voor de laatste nieuwtjes de Facebookpagina.