• v.l.n.r. Arie, John en Joop. Op het scherm een recent gerealiseerd project in Noordeloos.

    Ria Scholten

Den Dunnen bestaat 30 jaar

Advertorial

Hét moment om het bedrijf in te richten voor de toekomst

H'VELD-G'DAM Het was op 1 april precies dertig jaar geleden dat Joop den Dunnen samen met zijn vrouw zijn bouwonderneming oprichtte. Het bedrijf heeft in de afgelopen decennia een gestage groei doorgemaakt. Nu is er nieuws! ,,Het doet me genoegen om te kunnen melden dat de directie van ons bedrijf met ingang van heden wordt gevormd door onze zoon John en zijn compagnon Arie Blokland", laat Joop weten. ,,Ik ga mijn activiteiten in alle rust afbouwen. Dit betekent dat ik de komende tijd nog wel bij de zaak betrokken blijf."

Door Ria Scholten

Joop kijkt met voldoening terug op een lange carrière in de bouw. Hij is begonnen als timmerman.,, Ik heb acht jaar avondschool gevolgd en op die manier mijn vakkennis steeds verder uitgebreid", vertelt hij. ,,Inmiddels was ik opgeklommen tot uitvoerder, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. Ik ben begonnen in de Weteringstraat in Boven-Hardinxveld. Na een jaar of twee vond de verhuizing naar de huidige locatie aan de Rivierdijk plaats. Hier was een oud timmerbedrijf gevestigd, waarvan de eigenaar bereid was om de locatie en het pand te verkopen."

Joop: ,,Wij houden ons met name bezig met utiliteitsbouw, woningbouw en restauraties. Daarnaast zijn we ons steeds meer gaan richten op projectontwikkeling." Vervolgens vertellen John en Arie iets over de lokale projecten die momenteel onderhanden zijn. ,,CPO Morgenslag bestaat uit vijf luxe appartementen met riante buitenruimtes. Er vlak naast is de laatste fase van nieuwbouwproject de Morgenslag van start gegaan, bestaande uit 6 levensloopbestendige-, 10 starterswoningen en 1 vrijstaande woning. Het gros van de werkzaamheden ligt echter buiten Hardinxveld. Zo zijn er momenteel onder andere diverse bedrijfspanden in Rhoon en 14 twee-onder-een-kap woningen in Hendrik-Ido-Ambacht in aanbouw. In de loop van het jaar zal gestart worden met de bouw van 11 woningen in Ridderkerk. Binnenkort gaat ook de verkoop van start van nieuwe projecten in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht."

,,Daarnaast is het bedrijf ook met name actief in de particuliere sector. Een mooi voorbeeld zijn zes villa's in Papendrecht, die in nauw overleg met de opdrachtgevers worden ontwikkeld. Een fraai stukje maatwerk, waar we best trots op zijn. Zakelijke en particuliere opdrachtgevers kunnen tijdens de duur van het project, van ontwerp tot oplevering, op onze vakkundige begeleiding rekenen. Daarmee onderscheiden wij ons in de markt, doordat we kennis van uitvoerende werkzaamheden kunnen combineren met het ontwerpproces van een project. Hierdoor kan de kwaliteit verbeterd worden en kunnen kosten bespaard worden."

Den Dunnen Bouwonderneming heeft een 20-tal vaste medewerkers in dienst. John en Arie zien hun toetreding tot de directie als een echte uitdaging. ,,Het is bijzonder dat wij allebei uit een aannemersfamilie komen", vinden zij. ,,Het is onze bedoeling om het bedrijf samen met onze medewerkers en in nauwe samenwerking met onze partners, op dezelfde voet voort te zetten."