• Annelise (r.) runt de kapsalon in Pedaja samen met Rijna.

    Ria Scholten

Een fraaie ruimte in Pedaja

H'VELD-G'DAM Kapsalon Kamsteeg in Zorgcentrum Waardeburgh, locatie Pedaja, is enkele weken geleden verhuisd naar een fraaie ruimte pal naast de hoofdingang. ,,We zijn er enorm op vooruitgegaan", vertelt Annelise Kamsteeg. Zij runt de kapsalon al zo'n twintig jaar samen met Rijna.

door Ria Scholten

Kapsalon Kamsteeg is al meer dan tachtig jaar gevestigd op het adres Buitendams 1. Annelise geeft er samen met echtgenoot Hans leiding aan een team van medewerkers met liefde voor het kappersvak. ,,Veel mensen reageren verrast als zij horen dat wij hier een tweede salon hebben", vertelt zij. ,,Aan de andere kant is het ook niet zo verwonderlijk dat zij hiervan niet op de hoogte zijn, want ruimte waarin we tot dusver gevestigd waren lag verscholen in het hart van het gebouw."

Hoe anders is dit nu. De grote ramen van de gezellig ingerichte salon bieden uitzicht op de Wieling. De vloer is voorzien van praktisch pvc in een neutrale kleurstelling. Het klassiek ogende bloembehang geeft aan de ruimte een gezellige uitstraling en valt bij de klanten bijzonder in de smaak. ,,Wij mogen niet alleen de dames en heren die in Pedaja wonen tot onze klantenkring rekenen", vertellen de dames. ,,Ook senioren uit de omgeving weten ons te vinden voor een knip- en/of föhnbeurt, watergolf of permanent. Dames kunnen wij ons terecht voor een klassiek, maar ook voor een wat moderner kapsel. De oudere klant kiest steeds vaker voor een eigentijdse coupe in de vorm van een vlot, kort kapsel."

,,Wij zijn blij met onze vele trouwe klanten, van wie er verschillende wekelijks een bezoekje aan onze salon brengen", vertelt Annelise. ,,Het geeft ons veel voldoening als iemand tevreden de deur uitgaat. Met bepaalde mensen bouw je in de In de loop van de tijd een vertrouwensband op. Dit ervaren wij als bijzonder waardevol. De salon is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Voor een behandeling dient van tevoren een afspraak te worden gemaakt. Dit is mogelijk in de salon en telefonisch via 06-57817473. Afrekenen kan voorlopig alleen contant. Pinnen is dus niet mogelijk."