• Het pand van Fitter bij de Wit is verduurzaamd.

    Kees Osseweijer

Energie met passie

Advertorial

H'VELD-G'DAM Twee ondernemers, elk met een bedrijf dat totaal niet op elkaar lijkt, mogen toch dit etiket op hun onderneming plakken. Dat maakt hen bijzonder en geeft een meerwaarde aan hun vakmanschap.

door Kees Osseweijer

Henk de Wit, vroeger werkzaam in het onderwijs, heeft altijd aan sport gedaan. Toen 4 jaar geleden de mogelijkheid zich voordeed om in Hardinxveld een sport/fitnesscentrum te beginnen, hoefde hij niet lang na te denken. Op een 'andere' manier bezig zijn met mensen waarbij bewegen een middel is. Een middel om je gezondheid te verbeteren of je prestaties te verhogen. Laagdrempelig en duurzaamheid waren daarbij belangrijk.


Laagdrempelig waarbij sportief en niet sportief, oud en jong, beperkt en niet beperkt, allemaal samen in beweging zijn. De 'Milon Cirkel' speelt daarin een belangrijke rol, veilig en efficiënt sporten op je eigen niveau.
Duurzaamheid, omdat voor een goede gezondheid ook een gezonde leefomgeving belangrijk is. In de opzet en inrichting van het bedrijf is dit herkenbaar: overal ledverlichting, een zonneboiler en een wit dak maken dit zichtbaar.
In de sportschool kan men naast bewegen ook terecht voor voedingsadvies en fysio. Daarnaast zijn er squashbanen. In een vertrouwde omgeving de eigen, lichamelijke energie van zijn klanten om kunnen zetten in een betere gezondheid en welbevinden: zie daar 'energie met passie' voor Henk de Wit.

Gerard van Wijngaarden, regelmatig sportend bij 'Fitter bij de Wit', kwam met hem in gesprek over de mogelijkheid van verdere verduurzaming van het gebouw aan de Schapedrift. Als eigenaar van Sun-Cell en gespecialiseerd in advies over- en installatie van zonnepanelen, werden de mogelijkheden op dit punt op een rijtje gezet. Het resultaat hiervan is, dat sinds begin november er 94 panelen op het platte, witte dak liggen die 36.000 kwh per jaar leveren en 'Fitter bij de Wit' zelfvoorzienend maken voor wat betreft het elektriciteitsverbruik.

Gerard is met zijn bedrijf Sun-Cell 4 jaar geleden voor zichzelf begonnen en vertelt enthousiast over zijn ervaringen. ,,Ik heb geen moment spijt gehad van deze stap. Ik had al de nodige ervaring opgedaan bij een installatiebedrijf, maar nu verkopen en installeren we met onze zonnestroom-installaties en alles wat daarmee samenhangt een schitterend product voor zowel bedrijfsgebouwen als woningen dat ook nog eens een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Wat dat laatste betreft zit ik met Henk op één lijn en delen we onze visie op de manier waarop we met ons bedrijf willen werken. Uiteraard moet een onderneming rendabel zijn, nu en in de toekomst, maar ik bouw heel graag mee aan een meer duurzame maatschappij. Dat geeft een extra dimensie aan mijn ondernemerschap: passie met en over energie!"

Fitter bij de Wit, Schapedrift 87, 3371 JJ Hardinxveld-Giessendam. Telefoon 0184-770351, mailadres info@fitterbijdewit.nl, website www.fitterbijdewit.nl

Sun-Cell, Buitendams 129, 3371 BC Hardinxveld-Giessendam. Telefoon 06-53855529, mailadres gerard.vanwijngaarden@sun-cell.nl, website www.sun-cell.nl