• Laura Slotboom in actie tijdens Bungee Superfly

    Kevin de Bruin

Fit met Bungee Superfly

H'VELD-G'DAM Bij Comefit Club is het mogelijk: trainen door aan een bungee in de lucht te hangen. De adrenalinekick die je krijgt is een beetje vergelijkbaar als bij bungeejumpen. Je hoeft jezelf daarentegen niet tientallen meters de diepte in te laten vallen.

door Kevin de Bruin

Bungee Superfly. Zo heet de nieuwe lesvorm die Laura Slotboom aanbiedt bij Comefit Club. In haar fitnessruimte aan de Buitendams 507, hangen verschillende bungees aan het plafond. Deze kun je vergelijken met erg stevige elastieken. Al die bungees zijn opgehangen om oefeningen aan te doen waarbij je werkt met de weerstand van de bungees geeft een enorme kick om zo te trainen. ,,Ik hoor alleen maar positieve reacties!" Zelf demonstreert Laura hoe makkelijk het is om oefeningen met de bungee te doen. Waar je normaal bij oefeningen opwaarts tegen de zwaartekracht in werkt, maak je nu gebruik van de zwaartekracht en remmen de bungees je af.

,,Dit is een unieke manier van trainen die je nergens in de omgeving ziet. Comefit Club heeft dus een uniek aanbod!', vertelt Laura trots. Bij krachttraining werk je normaal gesproken omhoog. Denk bijvoorbeeld aan gewichten die je optilt, of oefeningen zoals opdrukken waarbij jij je eigen lichaamsgewicht omhoog tilt. Bungee Superfly pakt het anders aan, aangezien de krachttraining omlaag is gericht. Laura Slotboom: ,,Het is een hele andere beleving omdat je lichaam de andere kant op werkt!" Je werkt tegen de weerstand van de bungee in. Tijdens de oefeningen ben je intensief aan het springen. De bungee trekt je weer omhoog. ,,Het maakt je moe maar voldaan en bungee superfly heeft een hoge funfactor."

Deze vorm van training is uiterst geschikt voor mensen die andere oefeningen door bepaalde fysieke omstandigheden niet kunnen doen. Dik, dun, lang, kort, jong of oud, voor iedereen kunnen de bungees zodanig worden afgesteld dat ze er gebruik van kunnen maken. ,,De bungees zijn stevig genoeg om alles op te vangen. Wees niet bang", vult Laura Slotboom aan. Zij merkt dat voor veel mensen het lastig is om voor de eerste keer over een drempel heen te stappen. ,,Het is even wennen, deze vorm van trainen, maar dat duurt maar even. De lol start meteen."

Bungee Superfly wordt aangeboden in een pakket van tien lessen. In deze lessen zul je bezig zijn met het aanleren van de techniek en het meteen toepassen daarvan. ,,Je zult al snel zien dat mensen meters gaan maken en op hun eigen tempo er steeds beter in worden." Normaal gesproken kost de cursus van tien lessen € 175,00 euro. Op het moment hanteert de Comefit Club een jubileumprijs van € 150,00 euro. Bij Comefit Club kun je verder terecht voor groepsfitness en persoonlijke trainingen. Je kunt altijd eerst gebruik maken van een gratis proefweek. Meer informatie over het hele aanbod is terug te vinden op de website. Laura: ,,Kom gezellig meedoen en ervaar het! Het voelt echt als een avondje uit."

i[ Comefit Club, Buitendam 507, 06-49314619, website: www.comefitclub.nl