• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Albert de Jong

H'VELD-G'DAM Zestien jaar geleden startte Albert de Jong als fysiotherapeut in Hardinxveld. In juli 2012 heeft hij een praktijk aan de Schapedrift overgenomen. Sinds april van dit jaar is De Jong en Vitaal Centrum voor Fysiotherapie gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum aan de Peulenstraat 146.

Naast de gebruikelijke fysiotherapeutische behandelingen biedt De Jong en Vitaal de mogelijkheid om gebruik te maken van de riante fitnesszaal. ,,Mensen met én zonder klachten zijn welkom om er onder begeleiding te komen trainen", vertelt Albert. ,,Zij kunnen gebruik maken van de verschillende apparaten. Daarnaast biedt de zaal de mogelijkheid om vrije oefenvormen uit te voeren. Voordat iemand bij ons komt trainen vindt een intake plaats, waarbij onder andere gekozen kan worden voor ons vitaliteitsprogramma dat is gebaseerd op de drie pijlers move, eat and mind." Albert legt uit: ,,De vitaliteitscheck wordt uitgevoerd met behulp van een app, waarna de fysiotherapeut een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoert. Lengte en gewicht worden opgenomen, cholesterol, glucosehalte, bloeddruk, vetpercentage en spiermassa worden gemeten. Ook wordt er een conditietest afgenomen. Aan de hand van de uitkomsten wordt bepaald welk programma er gevolgd gaat worden. Soms geven deze aanleiding om iemand door te sturen naar een andere discipline."

,,De mensen kunnen in onze praktijk terecht voor manuele therapie, bekkenfysiotherapie en fysiotherapie bij sport gerelateerde klachten/problemen. Naast deze specialisaties zijn wij recent aangesloten bij ClaudicatioNet, een landelijk netwerk van zorgverleners, gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen). Behandelingen uitgevoerd door een bij dit netwerk aangesloten fysiotherapeut worden vergoed door de zorgverzekeraar."

,,Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen in onze praktijk terecht voor een oncologisch revalidatietraject op maat. Onze praktijk neemt deel aan een studie van het Utrechts Medisch Centrum (UMC) naar het effect van training op de cognitieve functies bij patiënten die borstkanker hebben gehad." Zie ook www.dejongenvitaal.nl en de Facebookpagina. Telefoon: 0184-614993. E-mail: info@dejongenvitaal.nl.