• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Herman en Ella Quist

H'VELD-G'DAM Quist Schoenen & Outdoor is sinds half september gevestigd aan Den Bogerd 16-18. De winkel heeft een mooie collectie dames- en herenschoenen, wandelschoenen en aanverwante artikelen.

Schoenen nemen al generaties lang een belangrijke plaats in bij de familie Quist. ,,Mijn opa en vader waren schoenmaker en zelf heb ik dit ambacht ook nog enige tijd uitgeoefend", vertelt Herman. ,,Uiteindelijk heb ik besloten om samen met Ella een schoenenzaak in Numansdorp te openen. Veel mensen met voetklachten kwamen naar onze winkel voor een deskundig advies. De vakkennis die ik tijdens mijn opleiding tot schoenmaker en vervolgopleidingen heb verworven kwam daarbij goed van pas. Na het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten in Numansdorp zijn we heel blij met deze frisse start in dit leuke dorp. Ook hier zijn klantgerichtheid en persoonlijke aandacht onze sleutelwoorden."

De schoenenzaak in het pand, waarin voorheen Trekpleister was gevestigd, is smaakvol ingericht met een mix van industrieel en luxe. De collecties worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd en bevatten verschillende bekende merken. Voor de dames zijn dit onder andere Gabor, Sioux en Solidus. De laatstgenoemde fabrikant is al jaren bezig met de ontwikkeling en productie van hoogwaardige comfortschoenen. De herencollectie bevat bekende namen als Mephisto, Sioux en Melik. Ella: ,,Deze week wordt in de zaak een shop-in-shop van Mephisto geplaatst met dames- en herenschoenen. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om hun voeten met behulp van de nieuwste technologieën te laten opmeten."

,,Wij hebben een brede collectie wandelschoenen van Meindl en Lowa in verschillende categorieën en aanverwante artikelen als wandelsokken, wandelstokken en rugtassen", laat het echtpaar weten. ,,De klant vindt hier een ruime keuze in  pantoffels, waaronder de handgemaakte vilten 'tofvels' uit Nepal. Wij zijn officieel dealer van Micmacbags. Van dit avontuurlijke merk verkopen wij mooie tassen en kleinlederwaren. De klant kan hier verder terecht voor de compressiekousen van Sockwell. Zij kunnen worden gezien als voorloper van de aangemeten steunkousen. Van hetzelfde merk verkopen wij ook de diabetessokken en sokken die helpen hielspoorklachten te verlichten. Zie ook www.quistschoenen-outdoor.nl."