• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Peter Huizer en Mathijs de Boon

H'VELD-G'DAM Bouwmaatschappij Midden Nederland (BMN) is sinds 2014 gevestigd aan de Wiedhaak 18. Het bedrijf was vorige maand genomineerd voor de Onderneming van Jaar Award Alblasserwaard (categorie Industrie en Dienstverlening) en won de publieksprijs.

Het strak ogende pand van BMN heeft een lichte en open uitstraling. ,,Een bewuste keuze", vertelt directeur/eigenaar Peter Huizer. ,,Wij zijn een transparant bedrijf en dat willen we ook in onze huisvesting tot uitdrukking brengen. Naast het kantoorgebouw hebben wij de beschikking over 3.000 vierkante meter fabriekshal en 1.000 vierkante meter buitenterrein."

Het bedrijf is twintig jaar geleden opgericht. Peter nam het tien jaar geleden over. ,,Het was toen een bouwbedrijf annex timmerfabriek", vertelt hij. ,,Tijdens de crisis hebben wij onze activiteiten verlegd van traditioneel bouwbedrijf naar toeleverancier en dienstverlener. In onze kunststof ramen- en deurenfabriek produceren wij voornamelijk voor aannemers en zzp'ers. Hetzelfde geldt voor onze timmerfabriek. In de loop van de jaren hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van Prefab-beton. In het geval dat een standaardaanpak niet volstaat, kunnen wij voor een passende oplossing zorgen. Dit betekent dat wij voor onze eigen projecten in veel gevallen zelfvoorzienend zijn. De verbreding van ons dienstenpakket is achteraf gezien een goede keuze geweest. We zien nu dat de activiteiten in al deze disciplines aantrekken."

,,Uiteraard is de bouw een belangrijke discipline binnen ons bedrijf", vult bedrijfsleider Mathijs de Boon aan. ,,Dit jaar hebben wij het bouwbedrijf van De Klerk uit Werkendam overgenomen. Per 1 januari 2017 wordt dit met BMN Bouwmaatschappij samengevoegd tot een nieuwe werkmaatschappij met de naam BMN De Klerk. Hiermee richten wij ons met name op de bouw van luxe woningen en utiliteitsbouw. Sinds dit jaar is het tevens mogelijk om voor scheepsbetimmeringen een beroep op ons te doen. Hiervoor hebben we een speciale hal ingericht en nieuwe machines aangeschaft. Gelukkig hebben wij mensen in dienst die de vakkennis bezitten om dit gespecialiseerde werk uit te voeren."

Peter: ,,Het waren pittige jaren, waarin we er met elkaar het beste van hebben gemaakt. Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn: een mooi bedrijf dat klaar is voor de toekomst!"