• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Wim en Connie Bellaard

H'VELD-G'DAM Vier jaar geleden werd Wim Bellaard, samen met zijn echtgenote Connie, franchiser van Bakker Klootwijk in de Dirk van den Broek vestiging in Den Bogerd. Zij hebben het uitstekend naar hun zin en zijn blij met hun gestaag groeiende klantenkring.

Het echtpaar heeft indertijd niet zomaar voor Hardinxveld gekozen. ,,De manier waarop de mensen hier in het leven staan sluit heel goed aan bij onze levensbeschouwing`, vertellen zij. ,,Sinds 1 mei van dit jaar wérken we niet alleen in het dorp, maar wónen we er ook met heel veel plezier. Wij voelen ons inmiddels échte Hardinxvelders."

,,Wij merken dat het stukje beleving, dat wij de klanten bieden, de sleutel is tot het succes. Daarnaast doet de van mond tot mond reclame zijn werk", laat Wim weten. ,,De mensen kunnen bij ons terecht voor het vertrouwde Klootwijk broodassortiment, waarvan een deel in de zaak vers wordt afgebakken. Erg gewild zijn de afbakbroden Stoer donker, Rotterdams zonnepit en Rotterdam maïs. Bake off artikelen als saucijzenbroodjes, appelflappen en onze zeer gewilde kaasstengels zijn dagelijks vers verkrijgbaar. Veel mensen komen speciaal voor onze verschillende soorten eierenkoeken. In de aanloop naar Sint Nicolaas is de speculaasversie een echte topper. Verder wil ik onze verse puddingtompoezen en hazelnootgebakjes met slagroom, crème of mokka even noemen."

,,Momenteel verkopen we speculaastaartjes, roomboter- en speculaasstaven, speculaasbrokken en natuurlijk kruid- en pepernoten. Zodra de Sint het land uit is ligt in onze winkel de bestellijst voor de kerst klaar. Naast de vertrouwde kerststollen en oliebollen hebben wij een ruime keuze in zoete kerstversnaperingen. Desgewenst kunnen wij alle producten uit onze winkel thuisbezorgen. Voor onze laatste nieuwtjes verwijs ik graag naar onze Facebookpagina www.facebook.com/klootwijkhardinxveld. De winkel is telefonisch bereikbaar via 0184-617345."

In de afgelopen jaren is de winkel uitgegroeid tot een gezellige ontmoetingsplek. ,,De mensen drinken hier graag een kopje koffie of thee met iets lekkers", vertelt Connie. ,,Wij vinden het dan niet meer dan vanzelfsprekend dat wij de tijd nemen voor een praatje. Aandacht voor elkaar maakt het leven immers een stuk mooier?"