• SAMSUNG CSC

    Ria Scholten

Gezichten van de Zaak: Theo Schermers, Wim Nienhuis en Arnold Noordermeer

H'VELD-G'DAM ,,Transport is teamwork." Aan het woord is Wim Nienhuis, sinds 2010 in dienst van Boerman Transport. Hij maakte de overstap van de accountancy naar de transportwereld en voelt zich inmiddels als een vis in het water.

Het transportbedrijf is in 1936 opgericht door Cees Boerman. Hij startte met één vrachtwagen. Voor de aankoop stelde hij zelfs zijn huwelijk uit. Cees werd opgevolgd door zijn zoon Teus, die nu nog als commissaris aan het bedrijf verbonden is. Wim vertelt: ,,Ik kende de familie Boerman uit mijn periode als accountant. De huidige eigenaar van het bedrijf, Conrad Boerman, bood mij op een gegeven moment de functie van directeur aan. Na een interim periode wist ik zeker dat mijn toekomst bij dit mooie bedrijf ligt. Boerman Transport heeft twee specialismen: droog bulktransport en open vervoer (autolaadkranen). De uitstraling van het bedrijf wordt bepaald door het mooie en goed uitgeruste wagenpark, maar uiteindelijk maken de medewerkers het verschil."

'Van de 80 medewerkers is een groot aantal al vele jaren in dienst. Regelmatig werken er tegelijkertijd meerdere leden van één familie. Momenteel zijn het drie broers én een vader en zijn twee zoons. Op kantoor werken een vader en zijn dochter. Dienstverbanden van 40 jaar en langer zijn bij dit bedrijf geen uitzondering. Binnen afzienbare tijd gaan twee medewerkers zelfs hun gouden jubileum vieren. Waarom zoveel medewerkers een 'groen hart' hebben? Bij Boerman houden we van korte lijnen en een open manier van communiceren. Het is een bedrijf waar het plezierig is om te werken, maar dat ook prettig is om mee sámen te werken. We doen het met elkaar, voor elkaar. Transport = Teamwork zeggen we dan. Vandaar dat we ook liever spreken van 'gezichten' van de zaak. We vragen wel het een en ander van hen. Bij Boerman Transport is een chauffeur méér dan alleen chauffeur. Iemand die denkt en werkt als een eigen ondernemer en de handen uit de mouwen steekt als er moet worden aangepakt. Het perfect uitvoeren van een opdracht is namelijk meer dan het rijden van A naar B!"

Boerman Transport maakt deel uit van de Boerman Groep, waarvan ook De Jong Transport, VCT Container Transport, Plus Unit Service en Zwatra Transport deel uitmaken. Zie ook www.boermangroep.nl