• Gorcums Reisburo

Gorcums Reisburo Groep helpt gedupeerden Thomas Cook

GORINCHEM / H'VELD-G'DAM ,,Het is een trieste gebeurtenis dat Thomas Cook, ook wel bekend als Neckermann, in de Nederlandse reissector dreigt te verdwijnen. Voor zowel de medewerkers als voor de reizigers". Dat zegt Frank Visch, directeur van de Gorcums Reisburo Groep, in reactie op het nieuws dat Thomas Cook maandagavond financieel onvermogen bij SGR heeft gemeld.

De Gorcums Reisburo Groep is met haar merken Regio Reisburo, Traveltroef en Travel Store maandag de hele dag pro-actief bezig geweest om klanten te woord te staan die met Thomas Cook op vakantie zouden gaan. Nadat het officiële faillissement werd aangekondigd heeft het reisbureau tot 23.30 uur in de avond klanten geïnformeerd die de volgende dag op vakantie zouden gaan.

Met enkele honderden Thomas Cook reserveringen heeft het reisbureau er de handen aan vol om gedupeerde klanten te helpen. Ook klanten die niet geboekt hebben bij de merken Regio Reisburo, Traveltroef en Travel Store zijn welkom bij het bedrijf. ,,Op dit moment zijn wij er voor klanten, maar óók niet-klanten die in onzekerheid zijn."

Gedupeerden van Thomas Cook kunnen hun geld terugkrijgen via SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. Toch willen de meeste klanten voor alsnog gewoon lekker op vakantie. ,,Deze mensen proberen wij te helpen door een alternatieve vakantie te boeken." 

Visch benadrukt nogmaals het belang van boeken bij een reisbureau wat aangesloten is bij de ANVR en SGR. ,,In dergelijke situaties is de klant gedekt bij faillissement en ontzorgen wij de klant door de claim uit handen te nemen."