• Graanbuurt

Graanbuurt BoerToer

GIESSENBURG Net buiten Giessenburg, in de polder en aan de Giessen, staat een markante, vijf verdiepingen hoge stoomgraanmaalderij. Deze meer dan honderd jaar oude veekoekenfabriek staat tjokvol brocante en antiek.

Rondom, overal waar je kijken kunt, zie je beelden, allerlei verzamelwaar en een imposante partij siersmeedwerk. Een attractief punt met een magnetische aantrekkingskracht. Maar er is meer, en de verrassing is groot wanneer mensen de hele Graanbuurt ontdekken.

Onder het dak van oude landbouwschuren creëerde Jan Boer historische winkelstraatjes met authentieke Alblasserwaardse gevelpandjes. ,,Telefoon uit, relax, tijd voor jezelf," is een door Jan geïntroduceerde en inmiddels gevleugelde uitspraak in de Graanbuurt. In de Graanbuurt beleef je het gevoel dat je op vakantie bent. Je beleeft er historie gecombineerd met vertier. Samen met de Graanschuur, de Kolenbeurs, de Oude Dienstwoning, de Grasdrogerij en het Retroplein vormt de graanmaalderij van ooit nu een complex van aantrekkelijke winkels en horeca in een museale ambiance.

Op de vierde verdieping bevindt zich een attractie die niemand missen mag: een rijkdom aan vergeten schatten waar Salvage Hunter Drew Pritchard een weekendarrangement voor boeken zou. Als iemand wist hoe je 'junk into gems' veranderen kon, was het mevrouw Boer, die samen met haar man de imposante collectie samenstelde. De Graanbuurt wil niemand dit moois onthouden, en daarom organiseren zij iedere zaterdag de Graanbuurt BoerToer, met ontvangst met koffie en koeken in de uitdragerij en een rondleiding met mooie verhalen.