• Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Hans Freije overhandigt cheque innovatiekrediet

H'VELD-G'DAM Wethouder Hans Freije van de gemeente Gorinchem heeft op de Fenexpo een cheque van € 250.000 euro overhandigd aan het AV Ontwikkelingsfonds. Hij deed dat namens de samenwerkende gemeenten in de AV Regio. Harry Vertooren nam de cheque namens het bestuur van het AV Ontwikkelingsfonds in ontvangst.

Ondernemers in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden kunnen tot 15 mei bij het AV Ontwikkelingsfonds een aanvraag voor een renteloze lening indienen. De lening moet worden gebruikt voor het bevorderen van recreatie en bijdragen aan een langer verblijf van toeristen in het gebied. Een tweede speerpunt van het AV Ontwikkelingsfonds is het creëren van werkgelegenheid voor mensen zonder baan.

Naast een renteloze lening (max. € 25.000) krijgen deelnemers een buddy, die regelmatig de voortgang bespreekt en meedenkt over de verdere ontwikkeling. Leningen moeten binnen 5 jaar worden terugbetaald, waarna het geld beschikbaar komt voor nieuwe initiatieven. In juni buigt het stichtingsbestuur zich over de selectie van de ingediende aanvragen.

Meer informatie: www.avontwikkelingsfonds.nl