• Ria Scholten

Het Gezicht van de Zaak

Gezicht van de zaak

Rob van de Rijdt (AH)

H'VELD-G'DAM De Albert Heijn-vestiging aan de Talmastraat werd in 2011 geopend. Sinds anderhalf jaar geeft supermarktmanager Rob van de Rijdt (35) leiding aan de ongeveer 120 medewerkers, van wie er 60 in deeltijd werken. ,,Onze winkel staat model voor de gemiddelde Albert Heijn vestiging", vertelt hij met gepaste trots.

Rob is een echte Albert Heijn man. ,,De normen en waarden die bij het concern als leidraad dienen, spreken mij enorm aan. Ik ben achttien jaar geleden begonnen met een bijbaantje op de groenteafdeling bij de vestiging in Oosterhout. Na de middelbare school heb ik gekozen voor de opleiding tot makelaar. In 2010 was dit niet bepaald een beroep waar veel perspectief in zat. Toen mijn leidinggevende bij Albert Heijn me als talent bestempelde en vroeg of ik openstond voor een vaste verbintenis, heb ik volmondig ja gezegd. In tien jaar ben ik opgeklommen tot de functie van teamleider. Vervolgens heb ik management functies gehad in verschillende Brabantse vestigingen. Sinds juni 2016 ben ik de manager van deze fraaie supermarkt."

Rob geniet van zijn afwisselende baan. ,,Ik moet ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Hierbij staat of valt alles met een goede communicatie met medewerkers, leveranciers én de klanten. Een andere belangrijke taak is het opleiden en aansturen van de medewerkers. Met elkaar geven we inhoud aan mijn slogan 'Iedere dag beter'. We vinden het belangrijk dat de winkel schoon is, er verzorgd uitziet en dat de schappen goed gevuld zijn."

,,Albert Heijn staat bekend om zijn vele spaaracties in de vorm van gratis schaatslessen, maar ook mooie serviezen en ovenschalen", vertelt Rob. ,,In week 7 en 8 kunnen de klanten weer sparen voor kaartjes voor de Efteling. Het concern heeft veel oog voor het thema duurzaamheid en zou dit, gezien de ruime keuze in biologische producten, wat mij betreft wel wat meer mogen uitdragen. Ook de actie 'Ik eet het beter' wil ik even noemen. Tweemaal per jaar kunnen basisscholen zich opgeven voor bijvoorbeeld een gratis gezond ontbijt voor leerlingen. Uniek voor ons filiaal is de maatschappelijke betrokkenheid, die naadloos aansluit op de landelijke slogan 'Beste in de buurt'. We ondersteunen tal van lokale initiatieven. Trots zijn we op de titel Beste supermarkt van onze regio, die we vorig jaar in de wacht hebben gesleept."