• Ria Scholten

Het Gezicht van de Zaak: Ella van Son en Marian Gonlag

H'VELD-G'DAM Marian Gonlag en Ella van Son openden in september 2008 hun baby- en kinderkledingzaak aan de Peulenstraat 239. Een jaar of drie geleden verhuisde Kids & Koters naar een ruimer pand op nummer 224. De winkel heeft een aantrekkelijke en gevarieerde collectie in de maten 44 tot en met 176.

door Ria Scholten

,,Voor de allerkleinsten verkopen we leuke kleertjes van bekende merken als Noppies, Feetje, Dirkje en Z8", vertellen de dames. ,,Nieuw in de collectie is het merk Name-It, dat wordt gekenmerkt door een goede prijs/kwaliteitverhouding. Je hebt al een leuk shirtje voor 9,99 euro. De prijs van een bijpassend broekje ligt rond hetzelfde niveau. Daarnaast zijn van dit merk onder andere kwijlies en petjes te koop. Handig zijn de speenklemmen van Heppiedi, die voorkomen dat de speen op straat valt. De knuffeltjes van Happy Horse zijn het noemen eveneens waard, evenals de broderie en petit point rompertjes van Claesen's."

Voor de kids in de leeftijd vanaf twee jaar heeft Kids & Koters een mooie kledingcollectie in de maten 92 tot en met 176. ,,Jongens en meisjes, die van een stoere look houden, kiezen vaak voor een outfit van Tumble 'N Dry", laat Marian weten. ,,Wij verkopen tevens eigentijdse merken als Jubel (voor meisjes) en Sturdy (voor jongens). Het merk Kiezeltje heet nu KIE stone en is sinds de naamsverandering ook verkrijgbaar in maat 158/164. En dan is er het merk Baker Bridge, dat een wat meer klassieke uitstraling heeft. Voor kids, die van een kleurige en ietwat gewaagde outfit houden, is het merk B.Nosy een aanrader. Het merk Cars is een echte topper op het gebied van broeken voor jongens en meisjes. De grotere meiden kiezen nogal eens voor de volwassen look van Geisha. Wij verkopen ook ondergoed van Claesen's in de maten 92 tot en met 176 en van Vingino in de maten 98 tot en met 176."

,,De zomercollectie komt er al weer aan", vertelt Ella. ,,Hiervoor moet plaats worden vrijgemaakt in de winkel. Om die reden geven wij dertig procent korting op de gehele wintercollectie. De korting op jassen kan zelfs oplopen tot 40 of 50 procent. Het komende voorjaar zien we veel pastel- en poedertinten, maar ook fellere kleuren als koraalrood en blauw. Zie voor uitgebreide informatie onze website www.kids-en-koters.nl. Ons telefoonnummer is 06 48021577."