• Ria Scholten

Het Gezicht van de Zaak: Sander aan de Wiel

H'VELD-G'DAM Cafetaria Wielwijk werd 43 jaar geleden geopend door Koos en Greet aan de Wiel. Zij begonnen in een verrijdbare winkelwagen, die na een aantal jaren werd verruild voor het gebouw op de huidige locatie aan de Jacobsweer. Op 1 januari 1997 werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de horeca van de foyer in Sporthal De Wielewaal. Elf jaar geleden droegen zij de zaak over aan hun zoon Sander. Greet is nog steeds een paar uurtjes per week in de zaak te vinden. Zij vindt het werk te leuk om nu al te stoppen.

,,Door de jaren heen hebben wij de kwaliteit van onze producten altijd gehandhaafd", vertelt Sander. ,,Klanten zijn erg gevoelig voor het feit dat alles er schoon, fris en verzorgd uitziet. Verder zijn we trots op onze kern van trouwe medewerkers. Els is in november al 28 jaar bij ons in dienst. Vincent werkt al meer dan 18 jaar in de cafetaria. De cafetaria is een geliefd adres voor een lunch. Verder hebben we veel bedrijven als klant, die maaltijden en/of belegde broodjes afnemen. De cafetariaproducten kunnen online worden besteld via www.wielhoreca.nl. Wij zorgen dan dat de bestelling op het afgesproken tijdstip gereed staat. Sander runt de zaak samen met zijn vriendin Sandra (samen met hem op de foto). Hij vertelt verder: ,,Zowel particulieren als bedrijven zijn ook voor catering, met en zonder bediening, bij ons aan het goede adres. Zij kunnen kiezen voor warme en koude hapjes, maar ook voor een goed verzorgd buffet of een barbecue. Desgewenst kunnen wij de ruimte waar de festiviteit plaatsvindt feestelijk aankleden. Kortom, wij kunnen het complete plaatje verzorgen."

De foyer in Sporthal De Wielewaal is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezellige ontmoetingsplek voor sporters en toeschouwers. Medewerker Robin staat al twintig jaar achter de bar en is voor velen een vertrouwd gezicht.

Sander is lid van de Ondernemersvereniging Ondernemend Hardinxveld. Daarnaast is hij medebestuurslid van Stichting Het 4Span, die nauw betrokken is bij de organisatie van het HAGI- festival. Cafetaria Wielwijk is telefonisch bereikbaar via 0184-614926.