• Ria Scholten

Innovatie is het sleutelwoord

Advertorial

GORINCHEM Met ingang van deze week is Tandprothetische praktijk A.M. Dokman gevestigd in een fraai pand aan het Kazerneplein 6. Bij het familiebedrijf zijn naast Arnold en Liesbeth Dokman hun zoon Daan en neef Misha werkzaam. Het echtpaar vertelt: ,,De mensen kunnen hier terecht voor een traditionele of een 3D-gebitsprothese en een klikgebit met implantaten. Daarnaast houden wij ons bezig met het repareren en rebasen van protheses."

Arnold is in Gorinchem geen onbekende. Hij heeft samen met zijn broer vele jaren een tandprothetische praktijk aan de Schelluinsevliet gehad. ,,Op een gegeven moment zijn we allebei onze eigen weg gegaan", vertelt hij. ,,Vanwege het dagelijkse fileleed heb ik ervoor gekozen om naar Sleeuwijk te verkassen, waar we nu alweer twintig jaar gevestigd zijn, waarvan tweeënhalf jaar aan de Nieuwe Es 165."

,,Je tanden zijn je visitekaartje", aldus Liesbeth. ,,De keuze voor een prothese dient daarom weloverwogen te worden gemaakt. Wij leggen de patiënten uit wat de mogelijkheden, maar ook de moeilijkheden zijn waarmee zij geconfronteerd kunnen worden. Na de uitgebreide intake ontvangen zij een offerte met het behandelplan. Omdat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben, kunnen wij alle behandelingen rechtstreeks met hen afrekenen. Veel mensen weten niet dat zij hun prothese na vijf tot acht jaar mogen vervangen. Vanuit de basisverzekering krijgen zij dan 75 procent van de kosten vergoed. Het belang van de patiënten staat bij onze praktijk hoog in het vaandel. We nemen alle tijd voor hen. Bovendien kunnen zij rekenen op een professionele behandeling, ook door de jonge teamleden. Onze zoon Daan heeft de opleiding voor Klinisch Tandprotheticus (KTP) vorig jaar met succes afgerond. Momenteel volgt hij de opleiding voor tandprotheticus. Misha is KTP'er in opleiding."

Innovatie is bij de praktijk het sleutelwoord. ,,Onze praktijk is de enige in de regio waar patiënten terecht kunnen voor een 3D-gebitsprothese, die digitaal wordt gemaakt", aldus Arnold. ,,Dit gebeurt ongelofelijk precies en razendsnel. Het totale gebit bestaat uit bio-hygiënisch materiaal, dat vriendelijk is voor de mond en perfect aansluit op de kaken en het gehemelte. De voordelen zijn legio. Het is tot acht keer sterker dan een traditionele prothese. Door de perfecte pasvorm is er minder kans op irritatie en drukplekken. Vuil en bacteriën hechten niet aan het materiaal, waardoor er minder kans is op zwarte tandranden en extra mondgeur. In geval het 3D-kunstgebit verloren gaat is de nieuwe versie, doordat alle gegevens digitaal zijn opgeslagen, binnen enkele dagen na aanvraag gereed."Ter gelegenheid van de opening ontvangen de eerste tien patiënten als herinnering aan hun bezoek een 3D geprint borstbeeldje van zichzelf of van iemand die hen dierbaar is.

Zie voor de openingstijden de website www.tandprotheticus.org. De praktijk is telefonisch bereikbaar via 0183- 203203.