• Archieffoto Ria Scholten

Kerstshoppen in Den Bogerd

Advertorial

H'VELD - G'DAM Winkeliersvereniging De Giessenhof organiseert vrijdag 14 december van 18.00 tot 21.00 uur een pleinproeverij/kerstmarkt in Den Bogerd. Iedereen is welkom om kerstinkopen te doen. Op het plein staan vuurkorven opgesteld. Kerstverlichting maakt het extra gezellig. Het evenement wordt omlijst door muziek en zang.

door Ria Scholten

De pleinproeverij was in de voorgaande jaren een groot succes. Gerda den Boer, eigenaresse van Man of the World, vertelt: ,,We hebben er wederom voor gekozen om de proeverij te combineren met de kerstmarkt. De deelnemende ondernemers willen hun artikelen en producten op een gezellige en informele manier onder de aandacht van het winkelende publiek brengen. Het is dus dé gelegenheid om alvast wat leuke kerstcadeautjes te scoren. Bij de Pipowagen van Het Bakhuis zijn heerlijke oliebollen verkrijgbaar. Slagerij/Worstmakerij Van Prooijen presenteert zich met broodjes hamburger en erwtensoep.'

,,Er is echter nog veel meer om van te genieten", aldus Gerda. ,,Slager Bart Adriaanse verrast de bezoekers met kippendijsaté van de ofyr, een hout gestookte barbecue die uniek is voor deze regio. Bij de foodtruck van Koos is koffie, glühwein, frisdrank en patat te koop. Jochem de Ruiter verkoopt overheerlijke selfmade hamburgers. Hij vindt niet alleen de kwaliteit van zijn producten belangrijk, maar hecht ook veel waarde aan een warme en gemoedelijke sfeer. Atelier Klaas en Tineke is hét adres voor piepschuim snijvormen. Op de kerstmarkt verkopen zij mooie kerststukken."

De pleinproeverij/kerstmarkt wordt muzikaal omlijst Gospelkoor We Believe, dat tweemaal optreedt (van 19.30 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 21.00 uur). Het duo Ambiance speelt sfeervolle kerstmuziek. Er kan een gratis ritje in de arrenslee worden gemaakt. De kerstman en kerstvrouw delen namens de winkeliers attenties uit.