• De Vertisign plantage is in drie verschillende hoogten verkrijgbaar.

    Ria Scholten

Kweken op terras of balkon

Advertorial

De plantage van Vertisign is in vele maten verkrijgbaar

GIESSENBURG Goed nieuws voor mensen die willen genieten van zelfgekweekte groenten en kruiden, maar daarvoor op hun balkon of terras of in hun tuin onvoldoende mogelijkheden hebben. Vertisign biedt uitkomst in de vorm van handige stellingen met kweekbakken op verschillende niveaus. Wouter Slob is de bedenker van dit slimme systeem, dat hij via zijn webshop www.vertisign.nl te koop aanbiedt.

Vanaf jonge leeftijd was Wouter al samen met zijn opa aan het tuinieren. ,,Ik ben altijd geboeid geweest door alles wat groeit en bloeit", vertelt hij. ,,Aan de andere kant was er mijn interesse in techniek. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de studie Industrieel Ontwerpen, die ik met succes heb afgerond. Via mijn stage kreeg ik een baan bij een bouwer van magazijnstellingen in Culemborg, waar ik verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van nieuwe producten."

,,Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik me gaan beraden op mijn toekomst. Belangrijk was daarbij het antwoord op de vraag 'wat vind ik nu écht leuk om te doen?'. Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op hun plaats en heb ik besloten voor een combinatie van tuinieren en techniek met als resultaat dit mooie en innovatieve product dat na bestelling uiteraard keurig wordt thuisbezorgd."

De plantages van Vertisign bestaan uit een stalen frame en liggers van hetzelfde materiaal, waarin verzinkte kweekbakken worden opgehangen. Ze zijn in twee breedten verkrijgbaar: 112 en 162 centimeter. De klant heeft de keuze uit drie hoogtematen (90, 150 en 210 centimeter) en drie dieptematen (30, 45 en 60 centimeter). Alle combinaties zijn mogelijk. De kweekstelling kan desgewenst ook worden voorzien van een klein werkblad.

Wouter: ,,De plantages worden geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Wij adviseren om de kweekbakken te vullen met speciale moestuinaarde, die eveneens in onze webshop verkrijgbaar is. Daarna kan de tuinder meteen aan de slag en na enige tijd genieten van overheerlijke tomaten, bieten, broccoli, aardbeien en radijsjes, maar ook van kruiden als bieslook, oregano en wilde tijm."

,,Deze manier van kweken biedt heel veel voordelen", laat Wouter weten. ,,Het werken op hoogte is ideaal voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten. Doordat de gewassen niet op de grond groeien worden ze minder snel vuil en hebben ze minder last van ongedierte, waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet nodig is. Ideaal ook voor jonge gezinnen, die steeds vaker voor gezonde voeding kiezen. Zelf kweken stimuleert kinderen bovendien om meer groenten te eten."

De plantage is het eerste, maar zeker niet het laatste product dat Vertisign op de markt brengt. ,,Mijn ambitie gaat verder dan deze kweekbakken, die vooral mensen met groene vingers zullen aanspreken", laat Wouter weten. ,,Het is mijn doel om uiteindelijk een product te ontwikkelen, waarmee zelfs mensen zonder interesse in tuinieren hun eigen groenten kunnen kweken."

Zie voor uitgebreide informatie de website www.vertisign.nl, de Facebookpagina en Instagram. Telefoon: 085-0470044.