• Michel van Aelst wordt al vele jaren bijgestaan door zaterdaghulp Daniëlle.

    Ria Scholten

Leuke kerstactie op de weekmarkt

Advertorial

H'VELD-G'DAM De ondernemers van de weekmarkt op de Houweningeplaats hebben komende zaterdag 15 december een leuke kerstactie. Bij elke aankoop krijgen de klanten een bon. Wie bij vijf verschillende kramen iets heeft gekocht ontvangt een gratis roomboter amandelkerststaaf.

Michel van Aelst is lid van de marktcommissie en de reclamecommissie. Hij vertelt: ,,De staven kunnen worden afgehaald bij een speciaal daarvoor ingerichte kraam op de markt, waar we de bezoekers trakteren op warme chocomel. De weekmarkt biedt plaats aan 24 ondernemers, die een breed scala aan producten verkopen. Dit houdt in dat de mensen hier voor al hun aankopen voor de feestdagen aan het goede adres zijn. Het niveau van onze producten is hoog en dat wordt door de klanten bijzonder gewaardeerd. De laatste jaren merken we dat ook inwoners uit de regio graag een bezoek aan onze markt brengen."

Michel staat al 37 jaar op deze markt met zijn verkoopwagen vol dierenvoeding en dierenbenodigdheden. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Marian en zaterdaghulp Daniëlle. Hij vertelt: ,,We hebben zelfs nog op de oude locatie bij de Peulenstraat gestaan. Op de markt gaat het niet alleen om de verkoop. Wij nemen de tijd voor een praatje en kennen onze klanten. Wij bieden hen het warme bad dat de webshops hen niet kunnen bieden. De ondernemers hebben onderling een band met elkaar. Als we hier in alle vroegte aankomen doen we eerst met elkaar een bakje koffie. De weekmarkt heeft ook een sociale functie. De bewoners van De Wielinghof genieten van de gezelligheid die de markt nu eenmaal met zich meebrengt.