• Cees van der Wal

Nederveen zoekt chauffeurs

Advertorial

H'VELD-G'DAM Nederveen Opleidingen en Trainingen is recent een samenwerking aangegaan met Consolid, het grootste gespecialiseerde uitzend- en detacheringsbureau voor Vervoer en Veiligheid. Gertjan Nederveen: ,,Wij verzorgen voor dit bureau opleidingen tot buschauffeur. Om hier optimaal op in te kunnen spelen hebben wij recent geïnvesteerd in een tweede, luxe touringcar."

 

Gertjan vertelt verder over de samenwerking: ,,Samen zijn wij op zoek naar buschauffeurs voor het regionale openbaar vervoer. Dit beroep kun je zowel fulltime als in deeltijd uitoefenen. Wettelijk mag je pas buschauffeur zijn vanaf je eenentwintigste jaar. Wil je deze zelfstandige functie tot een succes maken, dan is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en de verantwoordelijkheid aankunt voor het rijden op een groot voertuig vol mensen. Van de kandidaten wordt gevraagd dat zij VBMO/LBO kunnen functioneren en de Nederlandse taal goed beheersen. Zij dienen minimaal een jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs B en over eigen vervoer te beschikken. Daarnaast wordt een Verklaring omtrent gedrag gevraagd en mag hij of zij geen rijontzegging of Educatieve maatregel van het CBR achter de naam hebben staan."

,,Nederveen ontwikkelt zich steeds meer tot totaalopleider", vertelt Gertjan. ,,Naast een breed scala aan opleidingen tot beroepschauffeur bieden wij een groot aantal aanvullende trainingen aan. De Veiligheidstraining voor chauffeurs staat in het teken van het verhogen van de professionaliteit van deze belangrijke groep. Hierbij staat het eigen handelen bij confrontatie met een ongevalssituaties centraal. Ook de meer specialistische veiligheidstrainingen, zoals ADR (gevaarlijke stoffen), Veilig werken langs de weg en Veilig werken met de autolaadkraan worden door ons verzorgd. De trainingen Sociale vaardigheden en Conflicthantering kunnen eveneens bij ons worden gevolgd. Daarnaast ondersteunen wij de opdrachtgever bij zaken als training fysieke belasting, leefstijl en criminaliteitspreventie. De arbeidsmarkt trekt aan en er is een enorme behoefte aan vakbekwame beroepschauffeurs."

Ook de ontwikkeling van de eigen organisatie staat niet stil. Gertjan: ,,Het monitoren van leerlingen, van de aanmelding tot de afronding van de opleiding, is een proces dat wij voortdurend uitbreiden en verbeteren. Het is vrijwel geheel geautomatiseerd en biedt zowel de leerling als de opdrachtgever inzicht in de voortgang van de lessen. In de afgelopen jaren is er bij de rijbewijzen veel veranderd. De komst van het Praktijk Bromfiets en Praktijk Brommobiel zijn hier voorbeelden van, evenals het T-rijbewijs voor tractoren. Wie een grote camper wil besturen, dient in het bezit te zijn van het Klein vrachtautorijbewijs tot 7,5 ton. Verder wil ik de positieve ontwikkeling in de rijexamens voor de auto even noemen, waarin moderne technieken en hulpmiddelen zijn opgenomen. Hierbij kun je denken aan het gebruik van navigatie en het zelfstandig kiezen van routes."

Zie ook www.nederveen.com.