• De klanten hebben de keuze uit tien verschillende smaken.

    Ria Scholten

Nieuwe naam voor Klaas Vaak

H'VELD-G'DAM De inwoners van Hardinxveld kunnen al weer ruim twee jaar genieten van de vers gebakken frites van Klaas Vaak aan het Peulenplein 3a. ,,We kunnen terugkijken op een leuke en succesvolle periode, waarin onze bedrijfsactiviteiten behoorlijk zijn toegenomen", vertelt eigenaar Klaas Veldhuis. ,,De naam cafetaria dekt de lading allang niet meer omdat wij tegenwoordig veel meer verkopen dan frites en kroketten. Daarom vonden we het tijd voor vernieuwing. We hebben niet alleen onze website, maar ook onze naam vernieuwd. Vanaf nu heten we De smaak van Klaas Vaak. Onze nieuwe slogan 'Ook dit is de smaak van Klaas Vaak' sluit daar naadloos op aan. In onze reclame-uitingen zal de naamsverandering stapsgewijs zichtbaar worden."

door Ria Scholten

Op deze warme voorjaarsdag is het onder de parasols op het terras van De smaak van Klaas Vaak goed toeven. Menigeen strijkt neer met een ijsje, frisdrank en/of een hartige snack. ,,Een groeiend en bloeiend eigen bedrijf is altijd mijn ambitie geweest", laat Klaas weten. ,,Om die reden hebben mijn vrouw Branka en ik het bestaande assortiment gaandeweg uitgebreid met maaltijdsalades, luxe belegde Italiaanse bollen en frites met een verschillende toppings, die ook wel bekend staan als 'supertjes'. Sinds enkele weken verkopen wij echt Italiaans schepijs in tien smaken, van vanille tot marshmallow. Tijdens de afgelopen warme en zonnige weken hebben heel veel klanten al kennisgemaakt met dit heerlijke product. De reacties waren alleen maar positief. Wie liever een softijsje, sorbet of sundae heeft is bij ons eveneens aan het juiste adres. Veel kinderen weten ons te vinden voor een slushpuppy in blauw en/of rood."

Klaas vertelt:: ,,Verder wil ik de aandacht vestigen op onze cateringservice. Zowel particulieren als bedrijven verwennen wij graag met een compleet verzorgd warm en koud buffet. Daarnaast zijn wij een geliefd adres voor verse, belegde broodjes. Het is tevens mogelijk om een barbecue te verzorgen. Veel mensen hebben inmiddels kennisgemaakt met onze partypan (ook wel kippiepan genoemd) vol heerlijke kippensnacks. Gasten die hier een hapje komen eten mogen gratis een keuze maken uit de producten in de saladebar. Daarnaast zijn er de seizoen gerelateerde activiteiten. In december vorig jaar zijn we gestart met de verkoop van verse zelfgebakken oliebollen en dat gaan we dit jaar weer doen."

,,Wij hebben het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan", aldus Klaas. ,,Voor het bezorgen maken wij alleen voor de lange afstanden gebruik worden gemaakt van onze bestelwagen. Voor de korte ritjes is de transportfiets een uitstekend en milieuvriendelijk alternatief. Verder wil ik iedereen oproepen om oud frituurvet niet weg te gooien, maar bij ons in te leveren. De opbrengst van het vet dat door particulieren is ingeleverd doneren wij eenmaal per jaar aan de plaatselijke Voedselbank. Zie ook onze website www.desmaakvanklaasvaak.nl. Ons telefoonnummer: 0184-210002."