• Rianne hoopt ook veel Hardinxvelders te mogen ontvangen op de paasshow.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Paasshow Bouwmeester Watersport

Advertorial

H'VELD-G'DAM Binnendams wordt veel bezocht door toeristen en dagjespubliek. Niet alleen om Museum De Koperen Knop, want ook Bouwmeester Watersport trekt sinds jaar en dag veel 'outsiders' naar Hardinxveld. Tijdens de jaarlijkse paasshow, op zaterdag 31 maart en maandag 2 april, showt het familiebedrijf wat het in huis heeft en komen watersporters uit de wijde omtrek aan hun trekken.

,,Ons bedrijf startte 41 jaar terug in een schuurtje.", vertelt Rianne De Jongh-Bouwmeester. ,,Al snel groeide het uit zijn jasje, waardoor mijn ouders het woonhuis aan Binnendams 40, waar een grote schuur bij zat, kochten. Dat bood de mogelijkheid om uit te breiden. Na een tijdje vertrok mijn vader bij zijn werkgever en gingen mijn ouders fulltime met het bedrijf verder. Mettertijd werden ze dealer van een aantal buitenboordmotormerken. Er kwamen een showroom en shop bij en naast motoren werden er ook deals gesloten met bekende boot- en waterscootermerken. Inmiddels staan we in een bedrijf van zo'n duizend vierkante meter, hebben we een tiental werknemers en bieden we alles wat de watersporter zich kan wensen. We zijn enorm trots op ons bedrijf. Het is best bijzonder dat we al ruim veertig jaar met een relatief klein team zoveel werk kunnen verzetten."

Bouwmeester Watersport is een soort bouwmarkt voor boten en toebehoren. Rianne: ,,Van potjes verf tot een chemisch toilet; we kunnen eigenlijk alles wel bieden. Naast de verkoop van boten, waterscooters, (tweedehands) motoren, trailers, generatoren en alle onderdelen die daarbij horen, biedt onze werkplaats ook onderhoud en reparatie aan alle merken buitenboordmotoren. We hebben drie vakkundige monteurs die alle problemen in een handomdraai oplossen. Naast particulieren weten ook professionele gebruikers ons te vinden. Brandweer, politie en andere bedrijven die professioneel op het water bezig zijn, worden in de werkplaats vakkundig geholpen. Ook voor polyester reparaties is men bij ons aan het goede adres. Een tijdje terug repareerden onze mannen zelfs een polyester koe, die bij iemand in de voortuin stond. Iedere dag is anders en dat maakt dit werk ook zo leuk."

Sinds jaar en dag wordt er door de Bouwmeesters een tweedaagse paasshow gehouden. ,,We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de komende editie. De nieuwste rubberboten, motoren en waterscooters zijn onderweg. Mercury biedt een inkijkje met een doorsnede van hun 400pk-motor. Daarnaast kunnen onze gasten een kijkje nemen in de werkplaats en het magazijn en advies vragen aan onze medewerkers. De dagen worden nog leuker door het muzikale repertoire van Shantykoor Ahoy en uiteraard wordt voor de inwendige mens ook gezorgd. We hebben mooie aanbiedingen en setprijzen klaar staan." Rianne hoopt ook veel Hardinxvelders te mogen ontvangen. ,,Er zijn zoveel mensen die hier regelmatig voorbij rijden, maar nog nooit binnen zijn geweest. Met de paasshow hopen we dat de drempel wat lager is. We leggen de rode loper uit, iedereen is welkom voor een gezellig dagje uit!" 

De Paasshow van Bouwmeester Watersport vindt plaats op zaterdag 31 maart en maandag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur op Binnendams 40, Hardinxveld-Giessendam.