Poloshirts in de zomer

Advertorial

Zodra het hier in Nederland zomer wordt die je dat de poloshirts weer uit de kast worden gehaald. De poloshirts zijn smaakvolle hemden voor in je vrije tijd. Wanneer je je werk verlaat wil je er natuurlijk wel goed bijlopen. Het grote voordeel is dat poloshirts netter en formeler zijn dan bijvoorbeeld een T-shirt. Waar komt het poloshirt eigenlijk vandaan en waar let je op als je een poloshirt kiest? Interessant? Lees snel verder..

Waar let je op bij een poloshirt

Het is belangrijk dat je bewegingsvrijheid overhoudt. Het is immers bedoeld om gekleed de zomer door te komen. Zorg dat de pasvorm goed is. Het is belangrijk dat je de juiste pasvorm kiest. Kijk dus goed naar je eigen figuur en wat het mooiste valt hierbij. Het poloshirt moet tot ongeveer het midden van de rits komen. De mouwen van het poloshirt horen tot het midden van je biceps/bovenarmen te komen. Als de knoopjes allemaal dicht zitten van het poloshirt, mag hij rond je borst best een beetje strak zitten. De boord rond je hals moet niet te groot zijn, daardoor kan je nek erg dun lijken. Maar ook niet te klein, want dan lijkt het alsof je hoofd een stuk dikker is.

Poloshirt van kwaliteit?

Katoen is erg sterk, onderhoudsvrij en is erg makkelijk te verven. Het is dus het ideale materiaal

voor in polo’s. Of je nou casual of sportief gekleed wil gaan, met de polo kan het alle twee. Een poloshirt kan van verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Elke stof heeft zo zijn voordelen en nadelen. De meeste polo’s zijn gemaakt met katoen. Polo’s met katoen zijn ideaal om dagelijks te dragen. Katoen biedt namelijk veel voordelen. Polo’s van katoen zijn vaak duurzaam en ademen goed. Dit komt omdat katoenvezels eigenlijk dunne holle buisjes zijn. Hierdoor zijn het goede warmtegeleiders. Ook nemen ze veel vocht op. Zo kan katoen 20% van zijn eigen gewicht opslaan voordat het vochtig aan gaat voelen. Ideaal met warm weer. Niet alleen met warm weer, maar ook als het wat kouder is, houdt katoen goed de warmte van je lichaam vast.

De oorsprong van het poloshirt

Het poloshirt wordt in de jaren 20 bedacht door de Franse tenniskampioen René Lacoste. Het was toen gebruikelijk om tijdens het tennissen met een wit poplin overhemd te spelen. In de zomer was dit natuurlijk veel te warm en het had weinig bewegingsruimte. Hierdoor kwam meneer Lacoste op het poloshirt idee. Hij ontwierp het in eerste instantie alleen voor zijn eigen gebruik. In het jaar 1926 droeg hij het voor het eerst zelf. Daarna in 1933 heeft hij met zijn vriend Gillier het poloshirt uitgebracht. Rond 1960 kwam het poloshirt in de vrijetijd categorie. Echter zie je nog steeds veel mensen sporten met een poloshirt.

De don’ts van een poloshirt

Hieronder een aantal don’ts voor het dragen van een poloshirt:

  • De kraag omhoog dragen. Dit kan tegenwoordig echt niet meer. Het ziet er uit alsof je te veel je best doet om er stijlvol uit te zien. Terwijl het tegenwoordig helemaal niet stijlvol meer is. Ook is de kraag van een poloshirt helemaal niet bedoeld om omhoog te dragen. Het is juist van nature bedoeld om naar beneden gedragen te worden.
  • Logo’s of teksten op het poloshirt. Dit vanwege het imago dat de logo’s uitstralen. Grote logo’s zijn echt not done tegenwoordig. Het valt te veel op en het lijkt of je er mee te koop wil lopen. Kleine logo’s zijn veel minder opvallend en een stuk subtieler. Het ziet er ook een stuk  formeler uit dan grote logo’s of teksten. Een printje of hele felle kleuren kunnen wel, zolang je het goed kan combineren met de rest van je outfit. Een felle kleur of een printje is geschikter voor casual gelegenheden dan voor sjieke of formele gelegenheden.
  • Het dragen van een shirt onder een polo. Een polo hoort zo te vallen dat hij strak om het lichaam zit, maar niet te strak. Als je dan een shirt gaat dragen onder je poloshirt, kan deze omhoog gaan kruipen of kunnen de mouwen van het shirt onder de mouwen te voorschijn komen.

Polo’s hoor je niet te dragen onder een colbert, dit ziet er niet stijlvol uit. Polo’s zijn echt meer casual en zijn niet bedoeld voor onder een colbert.

Een polo heeft dus al een lange geschiedenis. Hij diende als vervanging van het witte poplin overhemden met lange mouwen, een kledingstuk dat indertijd bij tennis werd gedragen. Dit was te warm, waardoor meneer Lacoste op de polo kwam. Bij het uitkiezen van een polo is vooral de juiste maat belangrijk. De polo is op veel manieren te dragen. Maar sommige stijlen horen gewoon niet. Ben je na het lezen geïnteresseerd in een polo, bekijk dan eens de collectie poloshirts op de website overhemden.com.