Proeverij en kerstmarkt in het winkelhart

H'VELD-G'DAM Winkeliersvereniging De Giessenhof organiseert vrijdag 15 december van 16.00 tot 21.00 uur een pleinproeverij/kerstmarkt in Den Bogerd en een deel van de Peulenstraat.

Na het succes van de twee voorgaande edities is het enthousiasme voor de pleinproeverij best groot. Gerda den Boer, lid van het actiebestuur en eigenaresse van Man of the World, vertelt: ,,Net als vorig jaar kiezen we ervoor om de proeverij te combineren met de kerstmarkt. De deelnemende ondernemers willen hun producten op een gezellige en informele manier onder de aandacht van het winkelende publiek brengen. Velen van hen hebben een kraam voor de deur van hun winkel met leuke marktaanbiedingen, maar en er staan ook standhouders uit de regio."

Gerda trakteert de bezoekers samen met buurman Van Leeuwen Opticiens op heerlijke glühwein. Bij de Pipowagen van Het Bakhuis zijn heerlijke oliebollen verkrijgbaar. Slagerij/Worstmakerij Van Prooijen presenteert zich met broodjes hamburger. Verswinkel 'In den Boogaard' zorgt voor heerlijke huisgemaakte erwtensoep. Bakker Klootwijk is aanwezig met zoete versnaperingen. De Bourgondiër serveert hartige hapjes.

Scouting A15 maakt het met de traditionele vuurkorven extra gezellig op het plein. De pleinproeverij wordt muzikaal omlijst door Gospelkoor Chananja uit Wijngaarden en de twaalf man sterke lopende blaaskapel De Waardgangers. Er kan een gratis ritje in de arrenslee worden gemaakt. De kerstman en kerstvrouw delen namens de winkeliers attenties uit.

,,Graag wil ik onze decemberactie van Winkeliersvereniging De Giessenhof nog even onder de aandacht brengen", laat Gerda weten. ,,Bij besteding van 10 euro ontvangen de klanten een lot dat recht geeft op mooie prijzen. Er worden in december twee trekkingen gehouden."