• Truckerstocht

    Richard van Hoek Fotografie

Toeterende trucks door Alblasserwaard

SLIEDRECHT / H'VELD-G'DAM Luid toeterend trok zaterdag een lange karavaan truckers door de Alblasserwaard. Met naast de chauffeurs zo'n honderd verstandelijke beperkten, die de dag van hun leven hadden.

Dit jaar reden ruim 85 historische en nieuwe trucks mee. Met hun eregasten aan boord maakten zij een rondrit van 65 kilometer door de regio. Uniek dit jaar was de aanwezigheid van twee trucks van het ministerie van Defensie.

De karavaan vertrok om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam en reed ruim een half uur later door Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Ook Giesenburg, Hoornaar en Noordeloos werden aangedaan. In het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers kregen de deelnemers een lunch. Rond 14.45 uur stapten de blije gezichten weer uit bij Maat Transport.

De opbrengsten worden dit jaar beschikbaar gesteld aan enerzijds de Stichting Roparun die de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun naasten probeert te verhogen en anderzijds de stichting 'de Blomhoeve'. De Blomhoeve is een woon- en dagbestedingsvoorziening in Alblasserdam waarin, maar ook van waaruit mensen met een beperking ondersteuning kunnen ontvangen voor het voeren van hun eigen regie op het gebied van zorg, welzijn en wonen.