Tweede Fastned snellaadstation aan de A15

H'VELD-G'DAM Fastned, dat bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto's, opent vandaag station Den Bout aan de A15 bij Hardinxveld. Bij het Fastned snellaadstation kunnen elektrische rijders binnen 20 minuten super snel opladen. Wethouder Theo Boerman van de gemeente Hardinxveld-Giessendam zal het station vanmiddag officieel voor geopend verklaren.

Met de bouw van een Europees dekkend netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te rijden. Fastned is begonnen in Nederland en bouwt snellaadstations op verzorgingsplaatsen naast het bestaande tankstation. Inmiddels zijn er 45 snellaadstations operationeel en met de oplevering van één station per week neemt het aantal stations snel toe. Eind dit jaar telt het netwerk 50 stations.

Station Den Bout is het tweede snellaadstation aan de A15 en het zesde station in de provincie Zuid-Holland. Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde. De plannen van Fastned zijn na te lezen op het blog 'Het Fastned Freedom plan' op http://fastned.nl/nl/blog/post/the-fastned-freedom-plan.