Van Hoften Installatietechniek genomineerd voor de Femme Tech Award 2015

H'VELD-G'DAM Het Hardinxveldse bedrijf Van Hoften Installatietechniek BV is genomineerd voor de Femme Tech Awards 2015 in de categorie middelgrote bedrijven. Arjan Burghout, projectleider bij Van Hoften: ,,Door de grote vraag naar technisch geschoolde jongeren, is het gewoon zaak om in te zetten op de werving van mannen én vrouwen. Onze open houding naar meiden en vrouwen betaalt zich terug. En je ziet: hoe meer vrouwen wij aannemen, hoe makkelijker andere vrouwen hier ook binnenstappen." Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend.

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Doel van deze prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren. ,,De Awards zijn in eerste instantie natuurlijk een prachtige beloning voor goed gedrag, aldus juryvoorzitter Annemarie Jorritsma. ,,Maar als genomineerde en winnaar laat je ook aan andere bedrijven zien dat het mogelijk en waardevol is om meer vrouwen voor de techniek te werven en te behouden."

In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. De jury onder leiding van Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend. In de categorie 'middelgrote bedrijven (50-250 medewerkers)' zijn tbp electronics (Dirksland), Van Wijhe Verf (Zwolle) en Van Hoften Installatietechniek BV (Hardinxveld-Giessendam) de kanshebbers.